Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Ιταλία: Πώς 3D εκτυπωτές «σώζουν» νοσοκομεία

Πλανήτης
Μία εταιρεία 3D εκτύπωσης σχεδίασε και εκτύπωσε 100 βαλβίδες για αναπνευστήρες μέσα σε διάστημα 24 ωρών, για ένα νοσοκομείο στην Ιταλία το οποίο είχε ξεμείνει.

Αυτές οι βαλβίδες συνδέουν τους ασθενείς στην εντατική με αναπνευστικά μηχανήματα.

Το νοσοκομείο, στη Μπρέσια, είχε 250 αρρώστους με κορωνοϊό στην εντατική και οι βαλβίδες έχουν σχεδιαστεί για μέγιστη χρήση οκτώ ωρών κάθε φορά, αναφέρει το BBC.

Η 3D-printed έκδοση κοστίζει λιγότερο από ένα ευρώ το κάθε κομμάτι, και ο σχεδιασμός του πρωτοτύπου χρειάστηκε μόλις τρεις ώρες.

Το νοσοκομείο ήρθε σε επαφή με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Isinnova, Κριστιάν Φρακάσι, χάρη στη δημοσιογράφο Νούντσια Βαλίνι, η οποία ανακάλυψε πως ο κανονικός προμηθευτής δεν ήταν σε θέση να παρέχει γρήγορα νέες βαλβίδες.

Ο Φρακάσι και ο μηχανολόγος μηχανικός Αλεσάντρο Ρομεόλι έσπευσαν να εξετάσουν τη βαλβίδα, και τρεις ώρες αργότερα είχαν ένα πρωτότυπο. «Το δοκίμασαν σε έναν ασιεθνή και μας είπαν ότι δούλεψε καλά, οπότε πήγαμε πίσω στο γραφείο και αρχίσαμε να εκτυπώνουμε νέες βαλβίδες» είπε στο BBC News ο Ρομεόλι.

Οι δύο τους στη συνέχεια συνεργάστηκαν με τη Lonati, άλλη μια τοπική
εταιρεία με 3D εκτυπωτές, προκειμένου να καλύψουν τη ζήτηση, αφού η Isinnova έχει έξι εκτυπωτές και η κάθε συσκευή χρειάζεται μια ώρα για να εκτυπωθεί.

Εργάζονται δωρεάν αλλά δεν σκοπεύουν να δημοσιοποιήσουν το σχέδιο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λίβανος: 20 νεκροί και πάνω από 450 τραυματίες στο νέο κύμα εκρήξεων - Σε νέα φάση ο πόλεμος

Τεράστια ανησυχία προκαλεί στη Μέση Ανατολή η «νέα φάση» του πολέμου, έπειτα από τη δεύτερη επίθεση στον Λίβανο με πολύνεκρες εκρήξεις, αυτή τη φορά σε walkie talkie της Χεζμπολάχ,...

Το Ισραήλ άρχισε να βομβαρδίζει τον Λίβανο λίγο πριν την ομιλία του Νασράλα (Videos&Photos)

Τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο ξεκίνησε το Ισραήλ λίγη ώρα πριν από την ομιλία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πλήττει στόχους της Χεζμπ...

Σαν σήμερα - 19 Σεπτεμβρίου

Γεγονότα 1888: Ο πρώτος διαγωνισμός γυναικείας ομορφιάς γίνεται στο Σπα του Βελγίου και κερδίζει 18χρονη Μπέρθα Σουκαρέτ από τη Γουατεμάλα. 1893: Ο κυβερνήτης της Νέας Ζηλαν...

Φόρτωση άρθρων...