Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Και επίσημα οι ΗΠΑ έδωσαν άδεια στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί αμερικανικά όπλα σε ρωσικό έδαφος

Πλανήτης

Tη χρήση αμερικανικών όπλων από την Ουκρανία εντός του ρωσικού εδάφους επιβεβαίωσε ότι η Ουάσιγκτον ενέκρινε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Το Κίεβο ζήτησε την άδεια αυτήν τις προηγούμενες εβδομάδες, εν μέσω των ρωσικών επιθέσεων στο Χάρκοβο.

Ο Μπλίνκεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ατλαντικής Συμμαχίας στην Πράγα, είπε ότι ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενέκρινε το αίτημα.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να διασφαλίσουν ότι θα κάνουν αποτελεσματικά βήματα σε ό,τι αφορά τη στήριξη που παρέχεται στην Ουκρανία. Πρόσθεσε ότι στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, τον Ιούλιο, θα γίνουν συγκεκριμένα βήματα για να έρθει η Ουκρανία εγγύτερα στη Συμμαχία.

Την Πέμπτη το Politico έφερε στη δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με την άδεια που έδωσαν οι ΗΠΑ, επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων, τους οποίους δεν κατονομάζει.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 7 Σεπτεμβρίου

Γεγονότα 1819: Ο Σιμόν Μπολίβαρ νικά τους Ισπανούς στη Μάχη του Μπογιακά, που σηματοδοτεί την ανεξαρτησία της Κολομβίας. 1934: Το αμερικανικό εφετείο εγκρίνει την έκδοση του ...

Η Ουκρανία έπληξε με drone αποθήκη πυρομαχικών στην περιφέρεια Βορονέζ της Ρωσίας

Η Ουκρανία έπληξε με drone αποθήκη πυρομαχικών στη ρωσική περιφέρεια Βορονέζ στη διάρκεια της νύκτας, δήλωσε σήμερα ουκρανική πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, προσθέτοντας ότι το Κίεβ...

Φόρτωση άρθρων...