Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Κατάρρευση ξενοδοχείου στη Γερμανία: Ένας νεκρός και οκτώ εγκλωβισμένοι (Photos)

Πλανήτης

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ακόμη οκτώ παραμένουν παγιδευμένοι σε ξενοδοχείο κοντά στις όχθες του ποταμού Μοζέλα στη Γερμανία έπειτα από την κατάρρευση τμημάτων του κτιρίου. Οι προσπάθειες διάσωσης έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά περίπλοκες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της γερμανικής Αστυνομίας. 

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης SWR, υπηρεσίες άμεσης δράσης δεν έχουν καταφέρει να εισέλθουν στο κτίριο εξαιτίας του κινδύνου περαιτέρω κατάρρευσης.

Η «Bild» μεταδίδει ότι την ώρα που κατέρρευσε μέρος του κτιρίου  βρίσκονταν 14 άτομα μέσα στο ξενοδοχείο, και 5 από αυτά κατάφεραν να βγουν με ασφάλεια. Μεταξύ των εγκλωβισμένων είναι και ένα μικρό παιδί, σύμφωνα με το γερμανικό μέσο. Όπως μεταδίδουν γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης οι διασώστες επικοινωνούν με κάποιους από τους εγκλωβισμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατάρρευσε το πάτωμα του ξενοδοχείου στην πόλη Κρεβ στις όχθες του ποταμού Μόζελ, στο κρατίδιο της Ρηνανίας Παλατινάτου στη νοτιοδυτική Γερμανία. Περίοικοι ειδοποίησαν τις Αρχές για το συμβάν γύρω στις 22:55 τοπική ώρα.

«Αρκετοί άνθρωποι κατάφεραν να βγουν μόνοι τους από το ξενοδοχείο και τους φροντίζουν τραυματιοφορείς και ψυχολόγοι», ανέφερε η Αστυνομία.

Ένας από τους διασωθέντες δήλωσε ότι βρισκόταν στην τουαλέτα, όταν κατέρρευσε ξαφνικά το πάτωμα κάτω από τα πόδια του.

Εικόνες από το σημείο δείχνουν τμήματα του ξενοδοχείου που κατέρρευσε και μπάζα στο έδαφος. Σύμφωνα με το γερμανικό κρατικό δίκτυο SWR οι πυροσβέστες αρχικά δεν μπορούσα να μπουν στο ξενοδοχείο λόγω του κινδύνου ολικής κατάρρευσής του.

Οι Αρχές απομάκρυναν τους περιοίκους από γειτονικά κτίρια δεδομένου του κινδύνου να υποστούν καταστροφές από μια ολική κατάρρευση του ξενοδοχείου. Μέχρι τώρα δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια του περιστατικού.

Κατάρρευση ξενοδοχείου στη Γερμανία: Ένας νεκρός και οκτώ εγκλωβισμένοι
Κατάρρευση ξενοδοχείου στη Γερμανία: Ένας νεκρός και οκτώ εγκλωβισμένοι
Κατάρρευση ξενοδοχείου στη Γερμανία: Ένας νεκρός και οκτώ εγκλωβισμένοι
Κατάρρευση ξενοδοχείου στη Γερμανία: Ένας νεκρός και οκτώ εγκλωβισμένοι
Κατάρρευση ξενοδοχείου στη Γερμανία: Ένας νεκρός και οκτώ εγκλωβισμένοι

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ: Συνελήφθη επιχειρηματίας στρατολογημένος από το Ιράν που ήθελε να σκοτώσει τον Νετανιάχου

Στη σύλληψη ενός ισραηλινού πολίτη προχώρησαν τον περασμένο μήνα οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ με την κατηγορία ότι στρατολογήθηκε από το Ιράν για να σκοτώσει τον πρωθυπουργό Μπ...

Tο Ισραήλ πρότεινε στη Χαμάς συμφωνία για τον τερματισμό των μαχών στη Γάζα

Μια συμφωνία για τον τερματισμό των μαχών στη Λωρίδα της Γάζας πρότεινε το Ισραήλ στη Χαμάς, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Η πρόταση προβλέπει την απελευθέρωση όλων των ...

Μυστήριο με τους ασυρμάτους που ανατινάχθηκαν στον Λίβανο: Δεν παράγονται «εδώ και 10 χρόνια»

Η χθεσινή ήταν η πιο θανατηφόρα ημέρα στο Λίβανο από τότε που ξεκίνησε ένας νέος γύρος συγκρούσεων μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ πριν από σχεδόν ένα χρόνο, υποκινούμενος από ...

Φόρτωση άρθρων...