Σαββάτο
21 Σεπτεμβρίου 2024

Καταρρίφθηκαν πάνω από 100 drones της Ουκρανίας ανακοίνωσε η Ρωσία

Πλανήτης

"Kαταρρίφθηκαν πάνω από 100 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα πάνω από το έδαφος της Ρωσίας" ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η επιχείρηση διεξήχθη  κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε επιδρομές που σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση προκάλεσαν περιορισμένες ζημιές, αλλά όχι θύματα.

«101 ουκρανικά drones (...) αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν από συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας σε υπηρεσία», ανέφερε το υπουργείο μέσω Telegram.

Τα 43 από αυτά καταστράφηκαν στους αιθέρες της περιφέρειας Μπριάνσκ (δυτικά), που γειτονεύει με την Ουκρανία. Η αυτοδιοίκησή της διαβεβαίωσε πως κατά τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν θύματα, ούτε ζημιές.

Άλλα 18 καταστράφηκαν στην Κρασναντάρ (νοτιοδυτικά), περιφέρεια που γειτονεύει με την Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε στη Ρωσία το 2014.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη της, τον Βενιαμίν Καντράτιεφ, η πτώση συντριμμιών drone προκάλεσε «πυρκαγιά, η οποία εξαπλώθηκε σε εκρηκτικά» στην περιοχή Τιχαρέτσκι. Κάτοικοι απομακρύνθηκαν εσπευσμένα, πάντως δεν αναφέρθηκε κάποια ζημιά, πρόσθεσε μέσω Telegram.

Η Μόσχα το τελευταίο διάστημα ανακοινώνει σχεδόν καθημερινά καταρρίψεις δεκάδων drones της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισραηλινό «σφυροκόπημα» κατά της Χεζμπολάχ: Εκδίκηση ζητά ο Λίβανος για τη δολοφονία του Ακίλ

Το IDF στόχευε τον Ιμπραήμ Ακίλ, τον οποίο ο ισραηλινός στρατός περιέγραψε ως «επικεφαλής των επιχειρήσεων της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ», ωστόσο κατά την διάρκεια της επίθ...

Στο κόκκινο η ένταση - Δεύτερος αξιωματούχος νεκρός από τους βομβαρδισμούς στη Βηρυτό

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε σήμερα τον θάνατο και δεύτερου υψηλόβαθμου στελέχους της από τον χθεσινό ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό σε νότιο προάστιο της Βηρυτού, προπύργιό της.

Φόρτωση άρθρων...