Την πεποίθησή του πως δεν θα χρειαστεί να φτάσουν οι τουρκικές Εκλογές στον δεύτερο γύρο, εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.
Ο Τούρκος πολιτικός τόνισε πως θα συγκεντρώσει 60% από τις 14 Μαΐου και θα εκλεγεί νέος Πρόεδρος της Τουρκίας.
«Οι εκλογές της 14ης Μαΐου δεν θα φτάσουν στον δεύτερο γύρο, θα τελειώσουν στον πρώτο γύρο. Θα εκλεγώ ο 13ος Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας με το 60% των ψήφων στον πρώτο γύρο. Έχω εμπιστοσύνη στους νέους. Αυτοί θα αποφασίσουν για την τύχη των εκλογών. Πάνω από 5 εκατομμύρια νέοι θα πάνε για πρώτη φορά στις κάλπες και θα ψηφίσουν. Αυτοί οι νέοι δεν είναι ικανοποιημένοι με την τρέχουσα κατάσταση. Θα πάρουμε την πλειοψηφία και στη βουλή και θα φέρουμε και το ενισχυμένο κοινοβουλευτικό σύστημα», είπε ο υποψήφιος Πρόεδρος, μιλώντας στην εφημερίδα Sozcu.
Ακόμα, ο Κιλιτσντάρογλου δεσμεύτηκε πως θα απολύσει όλους τους διεφθαρμένους αξιωματούχους «από το πρωί της 15ης Μαΐου, θα γίνουν ρυθμίσεις στη γραφειοκρατία και θα δημιουργηθεί ένα προεδρικό υπουργικό συμβούλιο όπου θα διοριστούν Υπουργοί εκτός του κοινοβουλίου μέχρι να ψηφιστεί το κοινοβουλευτικό σύστημα».
«Σήμερα, υπάρχουν κομματικοί γραφειοκράτες σε κρατικά πόστα. Έχουν διεισδύσει στην πολιτική σε κάθε τομέα. Αφού αναλάβουμε τα καθήκοντά μας, πρώτα από όλα θα απολυθούν οι μεσάζοντες σε βρώμικες δουλειές και όσοι είναι υπηρέτες του παλατιού και όχι του κράτους», τόνισε ο Τούρκος πολιτικός.
Για την οικονομία της χώρας, ανέφερε πως «γνωρίζουμε ότι και η οικονομία βρίσκεται σε αδιέξοδο. Θυσιάζουν την Τουρκία, τον λαό μας και το μέλλον μας για να παραμείνουν στην εξουσία. Η Κεντρική Τράπεζα έγινε το χρηματοκιβώτιο του Παλατιού. Χρειαζόμαστε ένα χρόνο για να τα καταφέρουμε».
Επίσης, επισήμανε πως «σε μια χώρα 85 εκατομμυρίων κατοίκων, 20 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανάγκη από κρατική βοήθεια και το κράτος παρέχει βοήθεια σε 5 εκατομμύρια νοικοκυριά. 20 εκατομμύρια άνθρωποι περιμένουν με ανοιχτές παλάμες, έχει χαθεί η αγοραστική τους δύναμη. Αυτό είναι το πραγματικό ζήτημα της επιβίωσης.
Οι άνθρωποι έχουν φτάσει στο σημείο να μην μπορούν να αγοράσουν ούτε κρεμμύδια σε αυτή τη χώρα, οι πολίτες δεν έχουν αγοραστική δύναμη. Ο λαός καταδικάστηκε στην πείνα και τη φτώχεια».