Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Κοινός φόρος τιμής στο σημείο δολοφονίας της Κοξ από Κάμερον & Κόρμπιν

Πλανήτης

Φόρο τιμής στο σημείο δολοφονίας της Τζο Κοξ, απέτισαν από κοινού ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο ηγέτης των εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Πρόκειται για την πρώτη κοινή εμφάνιση των δύο πολιτικών αρχηγών πριν από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, σε μία συμβολική ένδειξη ενότητας του πολιτικού κόσμου, μετά τη δολοφονία της Κοξ.

«Αν θέλουμε να τιμήσουμε την Τζο, θα πρέπει, όχι μόνο να αναγνωρίσουμε τις αξίες με τις οποίες έζησε και εργάστηκε αλλά να τις εφαρμόσουμε στον δημόσιο βίο», δήλωσε ο Κάμερον υπογραμμίζοντας την ανάγκη να τεθούν εκτός «πολιτικού βίου αλλά και κοινωνίας» οι διακρίσεις και η μισαλλοδοξία.

«Θα πρέπει να εκτιμάμε την Δημοκρατία μας όπου τα μέλη της Βουλής είναι ‘μέσα στον κόσμο’, λογοδοτούν στους πολίτες και παραμένουν προσιτοί στους ψηφοφόρους τους . Έτσι πέθανε η Τζο, κάνοντας τη δουλειά της» (Η δολοφονική επίθεση συνέβη στο Μπίρστολ στη δημοτική βιβλιοθήκη όπου η Κοξ είχε προγραμματίσει να συναντήσει ψηφοφόρους της).

Καταθέτοντας λουλούδια στο σημείο που τραυματίστηκε θανάσιμα η 41χρονη βρετανίδα βουλευτής των εργατικών, ο Τζέρεμι Κόρμπιν χαρακτήρισε την επίθεση στην Κοξ «επίθεση στην δημοκρατία».

«Χρειαζόμαστε να ζούμε σε μία ασφαλή κοινωνία. Η Τζο δολοφονήθηκε βάναυσα στην πόλη που μεγάλωσε και αγάπησε, υπηρετώντας την κοινότητα. Σε όλη της τη ζωή εργάστηκε για το κοινό καλό και ήταν ένθερμη υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Δικαιοσύνης.

Στην ανάμνησή της, δεν θα επιτρέψουμε την διάδοση του μίσους που διαβρώνει την κοινωνία μας και θα ισχυροποιήσουμε τη δημοκρατία μας, προασπιζόμενοι το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου».

Στην μνήμη της Κοξ, οι Συντηρητικοί ανακοίνωσαν ότι δε θα κατεβάσουν νέο υποψήφιο στις επαναληπτικές εκλογές για τη βουλευτική έδρα της εκλιπούσας, όποτε αυτές διεξαχθούν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

H συρρίκνωση της Ελλάδας με τη ματιά του Έλον Μασκ

Το σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Έλον Μασκ. Ο Αμερικανός μεγιστάνας έμεινε άναυδος με τη μείωση πληθυσμού στην Ελλάδα. Σχολιάζοντας ανάρτη...

Ισραηλινή μονάδα κυβερνοπολέμου φέρεται να εμπλέκεται στις εκρήξεις στον Λίβανο

Η επίλεκτη μονάδα «8200» του Ισραήλ φέρεται να εμπλέκεται στις εκρήξεις στο Λίβανο. Μέχρι τώρα το Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει την επιχείρηση που προκάλεσε έκρηξη χιλιάδων βομβητών με...

Παγκόσμια κυβερνοεπίθεση: Χάκαραν λογαριασμούς σε κοινωνικά δίκτυα - Θύμα και η Πυροσβεστική

Παγκόσμια κυβερνοεπίθεση φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη. Εκατοντάδες λογαριασμοί στο «X» σε όλη την υφήλιο, ανάμεσά τους και αυτός της ελληνικής Πυροσβεστικής, δέχθηκαν επίθεση...

Φόρτωση άρθρων...