Σύμφωνα με αραβικά μέσα ενημέρωσης, ο Χασέμ Σαφιεντίν, εξάδελφος του δολοφονηθέντος ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, και επικρατέστερος διάδοχός του, θεωρείται νεκρός μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη νότια Βηρυτό. Οι επιθέσεις του Ισραήλ, που συνεχίζονται από χθες σε προπύργια της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της λιβανέζικης πρωτεύουσας, έχουν δυσκολέψει τα συνεργεία διάσωσης να ερευνήσουν την περιοχή όπου πιθανολογείται ότι σκοτώθηκε ο Σαφιεντίν.

Πηγές ασφαλείας του Λιβάνου δήλωσαν στο Reuters ότι ο Σαφιεντίν δεν έχει εντοπιστεί από την ώρα της επιδρομής, ενώ ευρέως αναμενόταν να διαδεχθεί τον Νασράλα στην ηγεσία της Χεζμπολάχ. Οι συνεχιζόμενοι βομβαρδισμοί έχουν αυξήσει την ένταση στην περιοχή, ενώ το γεγονός ενδέχεται να επηρεάσει σημαντικά τις εσωτερικές εξελίξεις στη Χεζμπολάχ.

Σαουδαραβικό μέσο: Νεκρός ο διάδοχος του Νασράλα

Ωστόσο, ο σαουδαραβικός όμιλος ΜΜΕ, Al Hadath, μετέδωσε ότι ο προαλειφόμενος για την ηγεσία της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε μαζί με άλλα άτομα στο ισραηλινό πλήγμα στη νότια Βηρυτό την Παρασκευή.

Το ίδιο μέσο υποστήριξε ότι το Ισραήλ επιβεβαίωσε την εξόντωσή του, αλλά ισραηλινά ΜΜΕ εκτιμούν ότι μπορεί και να τραυματίστηκε, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη πληροφορία για την τύχη του.

Η εκτίμηση είναι ότι όπως και στην περίπτωση του Νασράλα, ουδείς -όχι μόνον ο Σαφιεντίν, αλλά και άλλοι αξιωματούχοι της Χεζμπολάχ που βρίσκονταν την ώρα του βομβαρδισμού στο κτίριο, θα μπορούσε να έχει επιζήσει, όπως μετέδωσε το ισραηλινό μέσο Kan.