Παρασκευή
04 Οκτωβρίου 2024

Λίβανος: Ο Νασράλα είχε συμφωνήσει σε κατάπαυση πυρός με το Ισραήλ λίγο πριν δολοφονηθεί

Πλανήτης

Ο δολοφονημένος ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, είχε συμφωνήσει σε προσωρινή κατάπαυση πυρός με το Ισραήλ λίγο πριν δολοφονηθεί, σύμφωνα με ανώτερους Λιβανέζους αξιωματούχους.

Η εκεχειρία των 21 ημερών ήταν πρόταση της Δύσης με επικεφαλής τις ΗΠΑ και την Γαλλία προκειμένου να βρεθεί διπλωματική λύση στο αδιέξοδο. 

«Μας είπαν ότι ο κ. Νετανιάχου συμφώνησε σε αυτό και έτσι πήραμε και τη συμφωνία της Χεζμπολάχ σε αυτό και ξέρετε τι συνέβη από τότε», ανέφερε στο CNN ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ.

«Η Χεζμπολάχ… προσυπέγραψε αυτή την κοινή δήλωση που εκδόθηκε και ζητούσε κατάπαυση του πυρός, κατάπαυση του πυρός για 21 ημέρες, και αμέσως μετά να αρχίσει να αναζητά διπλωματική λύση στο πλαίσιο της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας», δήλωσε στο BBC ο πρεσβευτής του Λιβάνου στην Βρετανία Ράμι Μορτάντα.

«Ήμασταν σε καλό δρόμο προσπαθώντας να συζητήσουμε μια διπλωματική εναλλακτική λύση στην τρέχουσα άβυσσο, αλλά οι θερμοκέφαλοι στο Ισραήλ επέλεξαν διαφορετικό δρόμο», πρόσθεσε ο Ράμι Μορτάντα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ χτύπησε 200 στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο - Νεκρός ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα

Στα ύψη βρίσκεται το θερμόμετρο της έντασης στη Μέση Ανατολή καθώς το Ισραήλ φαίνεται αποφασισμένο να απαντήσει στην επίθεση από σχεδόν 200 βαλλιστικούς πυραύλους που εκτόξευσε το ...

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 200 νεκροί από τον τυφώνα Ελέν

Τον θάνατο τουλάχιστον 201 ανθρώπων στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες έχει προκαλέσει ο τυφώνας Ελέν, σύμφωνα με απολογισμό που συνέταξε το Γαλλικό Πρακτορείο με βάση τις δηλ...

Φόρτωση άρθρων...