Ο δολοφονημένος ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, είχε συμφωνήσει σε προσωρινή κατάπαυση πυρός με το Ισραήλ λίγο πριν δολοφονηθεί, σύμφωνα με ανώτερους Λιβανέζους αξιωματούχους.

Η εκεχειρία των 21 ημερών ήταν πρόταση της Δύσης με επικεφαλής τις ΗΠΑ και την Γαλλία προκειμένου να βρεθεί διπλωματική λύση στο αδιέξοδο. 

«Μας είπαν ότι ο κ. Νετανιάχου συμφώνησε σε αυτό και έτσι πήραμε και τη συμφωνία της Χεζμπολάχ σε αυτό και ξέρετε τι συνέβη από τότε», ανέφερε στο CNN ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ.

«Η Χεζμπολάχ… προσυπέγραψε αυτή την κοινή δήλωση που εκδόθηκε και ζητούσε κατάπαυση του πυρός, κατάπαυση του πυρός για 21 ημέρες, και αμέσως μετά να αρχίσει να αναζητά διπλωματική λύση στο πλαίσιο της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας», δήλωσε στο BBC ο πρεσβευτής του Λιβάνου στην Βρετανία Ράμι Μορτάντα.

«Ήμασταν σε καλό δρόμο προσπαθώντας να συζητήσουμε μια διπλωματική εναλλακτική λύση στην τρέχουσα άβυσσο, αλλά οι θερμοκέφαλοι στο Ισραήλ επέλεξαν διαφορετικό δρόμο», πρόσθεσε ο Ράμι Μορτάντα.