Τρίτη
01 Οκτωβρίου 2024

Λίβανος: Το Ισραήλ σφυροκοπά τη Χεζμπολάχ - Σε εξέλιξη η χερσαία εισβολή

Πλανήτης

Ο στρατός του Ισραήλ εξαπέλυσε περιορισμένες επιδρομές στο νότιο Λίβανο αργά το βράδυ της Δευτέρας κατά των δυνάμεων της Χεζμπολάχ και των υποδομών που βρίσκονται στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, ώρες αφότου το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας λέγεται ότι ενέκρινε σχέδια για τη νεότερη φάση του πολέμου, σε μια κίνηση που οι ΗΠΑ φάνηκαν να εκφράζουν την υποστήριξή τους.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, ο Ισραηλινός Στρατός δήλωσε ότι μια «στοχευμένη και περιορισμένη» εισβολή είχε ξεκινήσει αρκετές ώρες νωρίτερα, και επικεντρώθηκε σε στόχους και υποδομές της Χεζμπολάχ σε ορισμένα λιβανέζικα χωριά κατά μήκος των συνόρων που αποτελούσαν άμεση απειλή για τις ισραηλινές πόλεις στην άλλη πλευρά της Μπλε Γραμμής.

Τα χερσαία στρατεύματα που δρουν εντός του νότιου Λιβάνου υποστηρίζονται από δυνάμεις αέρος και πυροβολικού, σημειώνει ο IDF, προσθέτοντας ότι η επιχείρηση βασίστηκε σε σχέδια που εκπονήθηκαν από το Γενικό Επιτελείο και τη Βόρεια Διοίκηση του IDF.

Η επιβεβαίωση ότι ισραηλινά στρατεύματα επιχειρούσαν στη λιβανική πλευρά των συνόρων ήρθε αρκετές ώρες μετά την εμφάνιση διαφόρων αντικρουόμενων δημοσιεύσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε ορισμένα αραβικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με το εάν κάποια στρατεύματα είχαν ήδη περάσει τα σύνορα. Τα λιβανέζικα στρατεύματα αποσύρθηκαν περίπου πέντε χιλιόμετρα από θέσεις κατά μήκος των συνόρων αργά τη Δευτέρα (30/9), επιλέγοντας προφανώς να παραμείνουν στο περιθώριο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...