Δευτέρα
23 Σεπτεμβρίου 2024

Το Ισραήλ σφυροκοπά τη Χεζμπολάχ: Λουτρό αίματος με πάνω από 180 νεκρούς και 700 τραυματίες

Πλανήτης

Το Ισραήλ πραγματοποίησε σήμερα τη μεγαλύτερη σειρά αεροπορικών επιδρομών εναντίον πολλών στόχων της Χεζμπολάχ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 182 άτομα, σύμφωνα με τις αναφορές από τον Λίβανο, και προειδοποίησε τους κατοίκους να απομακρυνθούν από περιοχές όπου η ένοπλη οργάνωση φέρεται να αποθηκεύει όπλα.

Μέχρι στιγμής, έχουν ανακοινωθεί τουλάχιστον 300 στόχοι από το Ισραήλ. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, οι τραυματίες από τα ισραηλινά πλήγματα υπολογίζονται στους 727, ανάμεσά τους γυναίκες, παιδιά και ιατρικό προσωπικό. Ο Imad Kreidieh, επικεφαλής του λιβανέζικου φορέα τηλεπικοινωνιών Ogero, δήλωσε ότι ο Λίβανος έλαβε σήμερα περισσότερες από 80.000 ύποπτες κλήσεις από το Ισραήλ, οι οποίες ζητούσαν από τους πολίτες να εκκενώσουν τον τόπο τους, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι κλήσεις αυτές ήταν «ψυχολογικός πόλεμος για να γίνει χαμός και χάος», δήλωσε ο Kreidieh. Οι κλήσεις αναφέρθηκε ότι ελήφθησαν από ανθρώπους στο νότιο Λίβανο και στην πρωτεύουσα Βηρυτό.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου κατήγγειλε ότι το Ισραήλ έχει καταρτίσει ένα σχέδιο καταστροφής της χώρας.

Έρχονται νέες επιθέσεις στην κοιλάδα Μπεκάα στον νότιο Λίβανο

Παράλληλα, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη ετοιμάζονται να εξαπολύσουν επιθέσεις για να πλήξουν όπλα στρατηγικής σημασίας της Χεζμπολάχ, τα οποία βρίσκονται κρυμμένα μέσα σε σπίτια στην κοιλάδα Μπεκάα στον νότιο Λίβανο, δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, καλώντας τους αμάχους να απομακρυνθούν αμέσως.

«Οι εικόνες τώρα από το νότιο Λίβανο είναι δευτερογενείς εκρήξεις όπλων της Χεζμπολάχ, που εκρήγνυνται μέσα σε σπίτια. Σε κάθε σπίτι στο οποίο επιτιθέμεθα υπάρχουν όπλα. Ρουκέτες, πύραυλοι, drones που προορίζονταν να σκοτώσουν Ισραηλινούς αμάχους, δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...