Νέα επίθεση κατά του Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ. Οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού χτύπησαν μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες συνοικίες της Βηρυτού, στην Ρας αλ Νάμπεχ.

Τουλάχιστον 22 είναι οι νεκροί και 117 τραυματίες από το ισραηλινό χτύπημα στα κεντρικά της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Πληροφορίες αναφέρουν στόχος ήταν ο γαμπρός του πρώην ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, του αποκαλούμενου υπουργού Άμυνας της οργάνωσης, Βαφίκ Σαφάα.

Πυκνός καπνός υψώνεται από το σημείο, αφού προηγουμένως ακούστηκαν πύραυλοι να περνούν πάνω από την πόλη.

Αυτή η επίθεση έγινε στην καρδιά της λιβανέζικης πρωτεύουσας, που σπανίως πλήττεται αφότου ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ. Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία επικεντρώνεται κυρίως στα νότια προάστια της Βηρυτού, το προπύργιο της σιιτικής οργάνωσης.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι άκουσε τρεις εκρήξεις και είδε πυκνό μαύρο καπνό να απλώνεται πάνω από την πόλη.

Την ίδια στιγμή, τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες έπεσαν νεκροί στα βόρεια της Γάζας, ειδικότερα - όπως επισημαίνει ο IDF - ήταν έφεδροι οι δύο ηλικίας 32 ετών και ο τρίτος 37 ετών.

Η ανακοίνωση του IDF

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του άνοιξαν πυρ κοντά στο γενικό επιτελείο της UNIFIL στον νότιο Λίβανο, υποστηρίζοντας ότι είχε ζητήσει προηγουμένως από τους κυανόκρανους του ΟΗΕ να παραμείνουν «σε προστατευμένους χώρους».

«Οι δυνάμεις του στρατού επιχειρούσαν στην περιοχή της Νακούρα, δίπλα σε μια βάση της UNIFIL. Οι στρατιώτες διέταξαν τότε τις δυνάμεις του ΟΗΕ που ήταν παρούσες σε αυτή τη ζώνη να μείνουν σε προστατευμένους χώρους και μετά άνοιξαν πυρ», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο στρατός.

Σημειώνεται, τέλος, ότι τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες έπεσαν νεκροί στα βόρεια της Γάζας, ειδικότερα -όπως επισημαίνει ο IDF- ήταν έφεδροι, οι δύο ηλικίας 32 ετών και ο τρίτος 37 ετών.