Τετάρτη
18 Σεπτεμβρίου 2024

Λονδίνο: Συνελήφθη 17χρονος για κυβερνοεπίθεση στα Μέσα Μεταφοράς

Ένας 17χρονος συνελήφθη στη Βρετανία για μια υπόθεση «κυβερνοεπίθεσης» που έγινε στις αρχές Σεπτεμβρίου εναντίον της διαχειρίστριας εταιρείας των μέσων μεταφοράς του Λονδίνου, της Transport for London (TfL), ανακοίνωσε την Πέμπτη η εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης της Εγκληματικότητας (NCA).

Ο 17χρονος συνελήφθη στις 5 Σεπτεμβρίου στο Γουόλσαλ ως ύποπτος για την επίθεση εναντίον της TfL την 1η Σεπτεμβρίου. Αφού ανακρίθηκε, αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους.

Λίγο νωρίτερα η TfL ανέφερε ότι οι δράστες της κυβερνοεπίθεσης απέκτησαν πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία των πελατών της, όπως σε ονόματα, ταχυδρομικές και ηλεκτρονικές διευθύνσεις και, ενδεχομένως, σε τραπεζικά δεδομένα «ενός περιορισμένου αριθμού προσώπων».

Η εταιρεία, που μεταφέρει καθημερινά 3,5 εκατομμύρια επιβάτες με το μετρό του Λονδίνου, εξήγησε ότι έθεσε σε εφαρμογή πρόσθετα μέτρα για να βελτιώσει την ασφάλειά της και δεν θεωρεί ότι θα υπάρξει κάποιος αντίκτυπος στα δρομολόγια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ομολόγησε ο Πελικό τη φριχτή κακοποίηση: Είμαι βιαστής όπως όλοι οι άλλοι σε αυτήν την αίθουσα

Την ενοχή του για τον μαζικό βιασμό της συζύγου του Ζιζέλ, την οποία νάρκωνε για να την κακοποιούν σεξουαλικά άγνωστοι, τους οποίους προσκαλούσε σπίτι εν αγνοία της ομολόγησε ο Ντο...

Προειδοποίηση από τη Γερμανία: «Αν πέσει η Ουκρανία, η Μολδαβία είναι η επόμενη»

Σε μία ανησυχητική προειδοποίηση προχώρησε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ. «Αν πέσει η Ουκρανία, τότε η Μολδαβία είναι η επόμενη», προειδοποίησε η Γερμανίδα ...

Φόρτωση άρθρων...