Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Μακελειό στην Τζόρτζια: Είχε ανακριθεί πέρσι για απειλές ο 14χρονος που σκότωσε τέσσερις σε σχολείο

Πλανήτης

Το 14χρονο αγόρι που κατηγορείται για τη δολοφονία τεσσάρων ανθρώπων στο γυμνάσιο του στη Τζόρτζια των ΗΠΑ χθες Τετάρτη είχε ανακριθεί πέρυσι από την αστυνομία για διαδικτυακές απειλές, ανακοίνωσε το FBI.

Ο Κολτ Γκρέι αρνήθηκε στην αστυνομία τον Μάιο του 2023 ότι βρισκόταν πίσω από αναρτήσεις στο Διαδίκτυο που περιείχαν εικόνες όπλων, προειδοποιώντας τότε για πυροβολισμούς σε σχολείο.

Χθες ο μαθητής άνοιξε πυρ στο γυμνάσιο Απαλάτσι, στην πόλη Γουίντερ, σκοτώνοντας δύο δασκάλους και δύο μαθητές, σύμφωνα με τις αρχές. Επιπλέον οκτώ μαθητές και ένας δάσκαλος τραυματίστηκαν.

Ο Γκρέι συνελήφθη επί τόπου και πρόκειται να διωχθεί σαν ενήλικος, όπως έγινε γνωστό.

Σε ανακοίνωσή του, το FBI ανέφερε ότι το Εθνικό Κέντρο Αντιμετώπισης Απειλής είχε ειδοποιήσει τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου τον Μάιο του 2023, αφού έλαβε ανώνυμες πληροφορίες σχετικά με «διαδικτυακές απειλές για πυροβολισμό στο σχολείο σε άγνωστη τοποθεσία και ώρα».

Η υπηρεσία ανέφερε ότι εντός 24 ωρών οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι απειλές προέρχονταν από τη Τζόρτζια.

Ανώτερα στελέχη της τοπικής αστυνομίας ανέκριναν τότε το αγόρι και τον πατέρα του, οι οποίοι «δήλωσαν ότι είχε κυνηγετικά όπλα στο σπίτι, αλλά το άτομο δεν είχε πρόσβαση χωρίς επίβλεψη σε αυτά», είπε το FBI.

Ο ύποπτος, ο οποίος ήταν τότε 13 ετών, αρνήθηκε ότι έκανε τις διαδικτυακές απειλές και οι αξιωματούχοι «ειδοποίησαν τα τοπικά σχολεία για συνεχή παρακολούθηση του θέματος».

«Εκείνη την εποχή, δεν υπήρχε καμία πιθανή αιτία για σύλληψη ή λήψη πρόσθετων μέτρων επιβολής του νόμου σε τοπικό, πολιτειακό ή ομοσπονδιακό επίπεδο», προστίθεται στην ανακοίνωση του FBI.

«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε να γίνει αυτό ο κανόνας»

Ο έφηβος διέπραξε την επίθεση με τουφέκι εφόδου «τύπου AR» , σύμφωνα με τις αρχές.

«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε να γίνει αυτό ο κανόνας», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που καλεί χρόνια τώρα —μάταια— να θεσπιστούν πιο αυστηροί περιορισμοί στην πρόσβαση στα όπλα.

«Πρέπει να τερματίσουμε αυτή την επιδημία της βίας με όπλα στη χώρα μας, μια για πάντα», πλειοδότησε από την πλευρά της η αντιπρόεδρος και υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία Κάμαλα Χάρις. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να την υπομένουμε», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας της στην Πενσιλβάνια, πολιτεία-κλειδί.

Ο αντίπαλός της, ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, επέλεξε από την πλευρά του να σταθεί στην πράξη του δράστη, που χαρακτήρισε «άρρωστο και ανώμαλο τέρας».

victims_georgia

Τα τέσσερα θύματα του 14χρονου που ταυτοποιήθηκαν είναι:

  • Ο 14χρονος Μέισον Σέρμεχορν
  • Ο 14χρονος Κρίστιαν Ανγκούλο
  • Ο εκπαιδευτικός Ρίτσαρντ Άσπινγουολ
  • Η εκπαιδευτικός Κριστίνα Ιριμάι

Οι δύο εκπαιδευτικοί δίδασκαν μαθηματικά στο λύκειο ενώ ο Άσπινγουλ ήταν ο προπονητής της ομάδας αμερικανικού ράγκμπι του σχολείου.

Οι άλλοι εννέα άνθρωποι που τραυματίστηκαν -οκτώ μαθητές και ένας δάσκαλος- νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λίβανος: Τι δείχνει το εντυπωσιακό εξ αποστάσεως χτύπημα του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ

Αυτό που συνέβη στον Λίβανο με την έκρηξη χιλιάδων βομβητών και ασυρμάτων στα χέρια και στις... τσέπες μελών της Χεζμπολάχ, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο και σίγουρα δεν μπορεί να ...

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ κατηγορείται για πολλαπλούς βιασμούς από πρώην εργαζόμενες στα Harrods

Για βιασμούς και για σεξουαλικές επιθέσεις κατηγορούν τον πρώην ιδιοκτήτη των Harrods Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, πρώην εργαζόμενες στο πολυτελές πολυκατάστημα του Λονδίνου. Πέντε γυναίκες...

Φόρτωση άρθρων...