Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Μακρόν: Δεν παραιτούμαι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών

Πλανήτης

Κατηγορηματικό «όχι» στο ενδεχόμενο παραίτησής του, ανεξαρτήτως αποτελέσματος βουλευτικών εκλογών, είπε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Μακρόν και η παράταξή του ηττήθηκαν στις ευρωεκλογές, σε αντίθεση με την ακροδεξιά που κατέγραψε κέρδη. Ως εκ τούτου, ο Γάλλος πρόεδρος αναγκάστηκε το βράδυ της Κυριακής να προκηρύξει πρόωρες κάλπες.

Σε συνέντευξή του στο Figaro Magazine, ο Μακρόν ερωτήθηκε τι θα κάνει αν ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός (RN) της Μαρίν Λεπέν σε περίπτωση εκλογικής νίκης, ζητήσει την παραίτησή του.

«Δεν είναι ο RN αυτός που ορίζει το Σύνταγμα, ούτε το πνεύμα του. Οι θεσμοί είναι ξεκάθαροι, η θέση του προέδρου επίσης, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα. Για μένα αποτελεί απαραβίαστο», απάντησε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζελένσκι: Έχουμε ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω σε Μπάιντεν, Χάρις και Τραμπ

«Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν και στους δύο υποψήφιους προέδρους, την Κάμαλα Χάρις και τον Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε ο Ουκρ...

Λύθηκε το μυστήριο μετά από 50 χρόνια: Ποιος είναι ο άνδρας που βρέθηκε παγωμένος σε σπηλιά στις ΗΠΑ

Οι Αρχές αναγνώρισαν τελικά το πτώμα ενός άνδρα που βρέθηκε παγωμένο σε μια σπηλιά κατά μήκος του Appalachian Trail στην Πενσιλβάνια σχεδόν 50 χρόνια μετά την ανακάλυψή του. Ο N...

Φόρτωση άρθρων...