Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Μακρόν: «Ναι» στο σχέδιο των ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Πλανήτης

«Οπόλεμος πρέπει να τελειώσει», σχολιάζει μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σχετικά με το σχέδιο κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ. 

«Υποστηρίζουμε την πρόταση συνολικής συμφωνίας των Ηνωμένων Πολιτειών και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με όλους τους εταίρους στην περιοχή για την επίτευξη μίας λύσης που θα εξασφαλίσει την ειρήνη και την ασφάλεια για όλους» αναφέρει ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Υπογραμμίζει επίσης, ότι η Γαλλία επιδιώκει την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων του Ισραήλ και τη δημιουργία δύο κρατών στην περιοχή.

 

Νετανιάχου: Καμία κατάπαυση του πυρός πριν την ολοκληρωτική εξουδετέρωση των τρομοκρατών της Χαμάς
Νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου ξεκαθάρισε ότι η οποιαδήποτε συζήτηση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, όπως προτείνεται στο ειρηνευτικό σχέδιο τριών φάσεων προϋποθέτει την ολοκληρωτική εξουδετέρωση των τρομοκρατών της Χαμάς, σύμφωνα με το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου.

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το γραφείο του, αναφέρεται ρητά ότι «η  αναφορά ότι το Ισραήλ θα συμφωνήσει σε μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός πριν εκπληρωθούν αυτοί οι όροι, είναι λόγος να μην εκκινήσει η εφαρμογή του σχεδίου». 

«Οι όροι του Ισραήλ για τον τερματισμό του πολέμου δεν έχουν αλλάξει: Η καταστροφή των στρατιωτικών και κυβερνητικών δυνατοτήτων της Χαμάς, η απελευθέρωση όλων των ομήρων και η διασφάλιση ότι η Γάζα δεν αποτελεί πλέον απειλή για το Ισραήλ», αναφέρει η ανακοίνωση.  

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπλίνκεν: Έκκληση να μην κλιμακωθεί περαιτέρω η κατάσταση στη Μέση Ανατολή

Παρέμβαση έκανε ο Άντονι Μπλίνκεν μετά τις εκρήξεις στον Λίβανο. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ προειδοποίησε για κίνδυνο κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή μετά την πυροδότηση χιλιάδων βο...

Νέες εκρήξεις στον Λίβανο: 14 νεκροί και 450 τραυματίες, εξερράγησαν ασύρματοι (Videos&Photos)

Νέες εκρήξεις έγιναν στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, στα νότια προάστια της Βηρυτού. Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες και πηγές ασφαλείας, συσκευές επικοινωνία...

Φόρτωση άρθρων...