Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Μάθιου Πέρι: Είχε «παγώσει» από μεγάλη δόση κεταμίνης - Όσα έγιναν την ημέρα που πέθανε

Μετά την τρίτη ένεση μέσα σε έξι ώρες, ο Iwamasa πήγε για δουλειές, όταν επέστρεψε, βρήκε τον Πέρι πεσμένο μπρούμυτα στην πισίνα

Πλανήτης

Σύμφωνα με το NBC, που επικαλείται τους εισαγγελείς, ο σταρ των Friends βίωνε ανεξέλεγκτο εθισμό στην κεταμίνη, κάνοντας ενέσεις έξι έως οκτώ φορές την ημέρα, πριν από τον θάνατό του.

Στα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν οι εισαγγελείς κατηγορούν τον γιατρό Σαλβαντόρ Πλασένθια ότι είπε σε έναν ασθενή ότι ο Πέρι «ήταν πάρα πολύ μακριά σε μια δίνη εθισμού», την εβδομάδα πριν πεθάνει, αλλά παρόλα αυτά προσφέρθηκε να του πουλήσει κεταμίνη μέσω του βοηθού του ηθοποιού, Κένεθ Ιγουαμάσα.

Μάθιου Πέρι: Οι ενέσεις κεταμίνης λίγο πριν τον θάνατό του

Ο Ιγουαμάσα κατηγορείται ότι έκανε την ένεση στον Πέρι την ημέρα που πέθανε στις 8:30 π.μ. και ξανά στις 12:45 μ.μ. ενώ ο ηθοποιός παρακολουθούσε μια ταινία, σύμφωνα με την απολογία του όπου φέρεται να περιγράφει λεπτομερώς τον εθισμό του σταρ.

«Περίπου 40 λεπτά αργότερα, το θύμα Μ.Π. ζήτησε από τον κατηγορούμενο να ετοιμάσει το τζακούζι και είπε στον κατηγορούμενο, «κάνε μου μια γερή ένεση», αναφερόμενος σε άλλη μια ένεση κεταμίνης», φέρεται να σημειώνει έγγραφο.

Αφού έκανε την τρίτη ένεση στον Πέρι μέσα σε έξι ώρες, ο Ιγουαμάσα πήγε να κάνει δουλειές, αναφέρουν τα έγγραφα. Ήταν εκείνος που βρήκε τον ηθοποιό μπρούμυτα στο τζακούζι όταν επέστρεψε στο σπίτι.

O Ιγουαμάσα έκανε ενέσεις κεταμίνης στον Μάθιου Πέρι χωρίς να έχει καμία ιατρική εμπειρία ή εκπαίδευση

Ο βοηθός του σταρ φέρεται να υποστήριξε στις αρχές ότι άρχισε να του κάνει ενέσεις ένα μήνα πριν πεθάνει, αφού ο Πέρι γνωρίστηκε με τον Πλασένθια περίπου στις 30 Σεπτεμβρίου. Ισχυρίστηκε ότι ο γιατρός πούλησε στον Πέρι υγρή κεταμίνη, καθώς και παστίλιες κεταμίνης, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Ο Πλασένθια, που συνελήφθη για την υπόθεση, δήλωσε αθώος στο δικαστήριο το απόγευμα της Πέμπτης. Ο δικηγόρος του δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο γιατρός έδειξε στο Ιγουαμάσα πώς να χορηγεί το φάρμακο μέσω ένεσης, παρόλο που εκείνος δεν είχε καμία ιατρική εμπειρία ή εκπαίδευση.

Στη συνέχεια, ο Μάθιου Πέρι φέρεται να έδωσε εντολή στον βοηθό του να επικοινωνεί με τον γιατρό προκειμένου να αγοράσει περισσότερα φυαλίδια. Τα δικαστικά έγγραφα φέρεται να αναφέρουν ότι ο Ιγουαμάσα είχε σχεδόν καθημερινή επικοινωνία με τον Πλασένθια για να κανονίσουν περισσότερες αγορές τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Μάθιου Πέρι: Είχε «παγώσει» από μεγάλη δόση κεταμίνης

Στις 12 Οκτωβρίου, περίπου δύο εβδομάδες πριν πεθάνει, ο Πέρι έκανε μια έγχυση κεταμίνης με έναν γιατρό, αλλά ο Πλασένθια εξακολουθούσε να επικοινωνεί μετά τη θεραπεία για περισσότερες, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Σύμφωνα με τα έγγραφα ο Πλασένθια συμφώνησε να συναντηθεί στο σπίτι του Πέρι αργότερα εκείνη την ημέρα και του χορήγησε μια «μεγάλη δόση κεταμίνης».

Ο Πέρι είχε άσχημη αντίδραση σε αυτή τη δόση, με αποτέλεσμα η αρτηριακή του πίεση να ανέβει στα ύψη. Το σώμα του ηθοποιού φέρεται να «πάγωσε» και δεν μπορούσε να μιλήσει ή να κινηθεί, ανέφεραν οι εισαγγελείς. Ο Πλασένθια άφησε επιπλέον φιαλίδια κεταμίνης για τον Πέρι στο σπίτι, παρά την άσχημη αντίδραση του.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, την επόμενη ημέρα ο Πέρι ζήτησε από τον Ιγουαμάσα να προμηθευτεί περισσότερη κεταμίνη από έναν διαφορετικό προμηθευτή, έναν γνωστό με τον οποίο ο βοηθός του είχε έρθει σε επαφή στο παρελθόν και ονομαζόταν Έρικ Φλέμινγκ -ένα πρόσωπο που, επίσης, συνελήφθη.

Ο Μάθιου Πέρι είχε υποβληθεί σε θεραπεία έγχυσης κεταμίνης για την κατάθλιψη και το άγχος, αλλά δεν ήταν οι δόσεις της θεραπείας υπό επίβλεψη που τον σκότωσαν. Η τελευταία συνεδρία του ήταν περισσότερο από μια εβδομάδα πριν από το θάνατό του. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Μάθιου αναζητούσε μη επιτηρούμενες δόσεις της ελεγχόμενης ουσίας και είχε αναπτύξει μια «ανεξέλεγκτη» εξάρτηση από αυτήν.

Η κεταμίνη, ένα αναισθητικό με ψυχεδελικές ιδιότητες, είναι ένα δημοφιλές ναρκωτικό σε πάρτι που πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη εναλλακτική θεραπεία για ορισμένες ψυχικές ασθένειες, αλλά ενέχει σοβαρούς ιατρικούς κινδύνους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρώην πράκτορας της CIA νάρκωνε και βίαζε γυναίκες - Καταδικάστηκε σε 30 χρόνια κάθειρξη

Πρώην πράκτορας της CIA, της κύριας υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, καταδικάστηκε χθες, Τετάρτη, σε κάθειρξη 30 ετών για τη νάρκωση και στη συνέχεια σεξουαλική κακοποίηση πολλών γυν...

Tο Ισραήλ πρότεινε στη Χαμάς συμφωνία για τον τερματισμό των μαχών στη Γάζα

Μια συμφωνία για τον τερματισμό των μαχών στη Λωρίδα της Γάζας πρότεινε το Ισραήλ στη Χαμάς, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Η πρόταση προβλέπει την απελευθέρωση όλων των ...

Φόρτωση άρθρων...