Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Με εγκεφαλικό στη Βραζιλια ο Νόαμ Τσόμσκι - «Έχει δυσκολία στην ομιλία»

Πλανήτης

Σε νοσοκομείο της Βραζιλίας νοσηλεύεται ο γνωστός διανοούμενος Νόαμ Τσόμσκι έπειτα από εγκεφαλικό που υπέστη τον Ιούνιο.

Η απουσία του Τσόμσκι από τη δημοσιότητα τον τελευταίο χρόνο είχε πυροδοτήσει διάφορες εικασίες σχετικά με την υγεία του.

Τη Δευτέρα, η βραζιλιάνικη εφημερίδα Folha de São Paulo ανέφερε ότι ο 95χρονος Αμερικανός καθηγητής δεν έχει σχολιάσει τον πόλεμο στη Γάζα, παρά τα αιτήματα των υποστηρικτών του και του Τύπου, επειδή υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο στις ΗΠΑ.

«Δυσκολεύεται να μιλήσει και η δεξιά πλευρά του σώματός του είναι μουδιασμένη», ανέφερε το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Αμερικανοί γιατροί είπαν ότι δεν μπορούσε να γίνει κάτι περισσότερο και έτσι η σύζυγος του Τσόμσκι, Βαλέρια, αποφάσισε να τον μεταφέρει αεροπορικώς στο Σάο Πάολο, όπου το ζευγάρι έχει σπίτι από το 2015, για να λάβει εξειδικευμένη θεραπεία.

Κατά την άφιξή του, ο Τσόμσκι φέρεται να εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Εκεί τον επισκέπτεται καθημερινά νευρολόγος, λογοθεραπευτής και πνευμονολόγος. «Η κατάστασή του έχει βελτιωθεί σημαντικά», προσθέτει η εφημερίδα. «Βγήκε από τη ΜΕΘ και τώρα βρίσκεται σε κανονικό δωμάτιο».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέα ανάρτηση Μασκ για την Ελλάδα: Διπλάσιοι οι θάνατοι από τις γεννήσεις

Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας σχολίασε σε ανάρτησή του ο δισεκατομμυριούχος Ελον Μασκ, γράφοντας συγκεκριμένα ότι «σχεδόν διπλάσιοι άνθρωποι πέθαναν από όσα μωρά γεννήθηκαν σ...

Ρωσία: Διάταγμα Πούτιν για αύξηση του ρωσικού στρατού – Τρίτη φορά σε δύο χρόνια

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, εξέδωσε διάταγμα με το οποίο δίνεται εντολή για την αύξηση του τακτικού μεγέθους του ρωσικού στρατού κατά 180.000 στρατιώτες. Το σύνολο του...

Γερμανία: Έλληνας σκότωσε την 50χρονη σύζυγό του και μετά προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Τραγωδία στο Kunzelsau, που βρίσκεται στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Ένας 61χρονος Έλληνας σκότωσε την 50χρονη – επίσης Ελληνίδα – σύζυγό του και στη συνέχεια προσπάθησε να δώσει τέ...

Φόρτωση άρθρων...