Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Με λευχαιμία διαγνώσθηκε η σύζυγος του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ

Πλανήτης

Η Άσμα αλ-Άσαντ, η σύζυγος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, διαγνώσθηκε με λευχαιμία, ανακοινώθηκε σήμερα από την προεδρία, σχεδόν πέντε χρόνια αφότου είχε ανακοινωθεί πως ανέρρωσε πλήρως από καρκίνο του μαστού.

Εν μέσω του αιματηρού αδελφοκτόνου πολέμου, τον Αύγουστο του 2018, η προεδρία της Συρίας είχε ανακοινώσει την ασθένεια της  Άσαντ από καρκίνο του στήθους και πως ξεκινά τη θεραπεία. Τον Ιανουάριο του 2019, η Άσμα αλ Άσαντ υποβλήθηκε σε επέμβαση σε στρατιωτικό νοσοκομείο της Δαμασκού Έκτοτε είχαν δημοσιευθεί πολλές φωτογραφίες της με ένα μαντήλι στο κεφάλι, το πρόσωπο αδυνατισμένο, να επισκέπτεται κέντρα νοσηλείας παιδιών με καρκίνο, ή τραυματίες πολέμου, ορφανά, ή σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

Έχοντας χαρακτηρισθεί ως «Ρόδο της ερήμου» από το αμερικανικό περιοδικό Vogue και «φως» από γαλλικό περιοδικό πριν την έναρξη του εμφυλίου στη Συρία το 2011, η Άσμα αλ Άσαντ έχει επικριθεί σφοδρά έκτοτε για τη σιωπή της απέναντι στην κρατική καταστολή των κινητοποιήσεων υπέρ της δημοκρατίας αρχικά και κατόπιν σχετικά με τις συγκρούσεις.

Τώρα πλέον, στην καλύτερη περίπτωση περιγράφεται σαν η «σιδηρά κυρία» της Συρίας ή απλά η σύζυγος ενός «αιμοσταγούς τυράννου».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βραζιλία: Ο πρόεδρος Λούλα αποπέμπει τον υπουργό που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Αντιμέτωπος με το πρώτο σκάνδαλο ηθών στην κυβέρνησή του, ο βραζιλιάνος πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα απέπεμψε χθες, Παρασκευή (6/9) τον ως τώρα υπουργό Ανθρωπίνων Δικαιωμά...

Ζελένσκι: Έχουμε ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω σε Μπάιντεν, Χάρις και Τραμπ

«Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν και στους δύο υποψήφιους προέδρους, την Κάμαλα Χάρις και τον Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε ο Ουκρ...

Φόρτωση άρθρων...