Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Ελεονώρα Μελέτη: «Οι γυναίκες πρωταγωνιστούν στις κοινωνικές ανισότητες»

Παρασκήνιο

Την Ελεονώρα Μελέτη υποδέχθηκε στο πλατό της σημερινής της εκπομπής της Τατιάνα Στεφανίδου στον Alpha. Η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια μίλησε για την υποψηφιότητά της ως ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, τους στόχους που έχει θέσει μέσα από την ενασχόλησή της με την πολιτική, καθώς και στον «πόλεμο» που δέχθηκε για αυτή της την απόφαση.

«Αυτό που εγώ είχα κατακτήσει όλα τα χρόνια που κάνω τηλεόραση, που είναι πλέον 24 στην πρώτη γραμμή, είναι να μην έχει καταλάβει κανείς τι ψηφίζω. Που αυτό που ψήφιζα (Νέα Δημοκρατία) το ψήφιζα από το 1996, που ουσιαστικά ενηλικιώθηκα. Δεν με ένοιαζε, ούτε να το κρύψω, ούτε να το φωνάξω», ανέφερε η Ελεονώρα Μελέτη.

«Προσωπικά θέλω να βρίσκω πράγματα που με ενώνουν με τους ανθρώπους και όχι που με διαχωρίζουν. Και σαν θεατής όλα αυτά τα χρόνια δεν έχω συμπαθήσει ή αντιπαθήσει κάποιον γιατί μπορεί να μη συμφωνούμε σε κάτι. Και θεωρώ ότι αυτό είναι το υγιές. Γι’ αυτό υπάρχει η δημοκρατία και οι πολλές παρατάξεις», τονίζει η δημοσιογράφος και υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Το να φοβάσαι, όμως, να πεις ελεύθερα τι ψηφίζεις ή το τι ομάδα ακολουθείς, είναι κι αυτό μία μορφή βίας. Γιατί να φοβάσαι, δηλαδή, να είσαι ο εαυτός σου και να εκφράζεσαι ελεύθερα; Δεν έχω τσακωθεί ποτέ με άνθρωπο που διαφωνώ στις απόψεις. Ποτέ δεν τον έχω ξε-ακολουθήσει, ποτέ δεν του έχω επιτεθεί», ανέφερε η Ελεονώρα Μελέτη.

«Η ατζέντα που μού παρουσιάστηκε ήταν ο βασικός πυλώνας που δέχτηκα αυτή την υποψηφιότητα. Η ατζέντα αυτή είναι αμιγώς κοινωνική, αφορά σε θέματα που έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο. Και δε θέλω να εστιάζω μόνο στις γυναίκες, γιατί υπάρχουν κι άλλες ομάδες πληθυσμού που έχουν ανάγκη από φροντίδα.

Οι γυναίκες πρωταγωνιστούν στις κοινωνικές ανισότητες. Νομικά θεωρούμαστε όλοι ίσοι, κοινωνικά είμαι σίγουρη ότι σε πολλά πεδία δράσης υπάρχει βαθιά κοινωνική ανισότητα κι εδώ θεωρώ ότι η Ευρώπη χρειάζεται», πρόσθεσε η Ελεονώρα Μελέτη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζούπης για εκλογές ΠΑΣΟΚ: Το ζευγάρι θα κριθεί ανάμεσα σε μια τριάδα - Προβάδισμα για Δούκα και Ανδρουλάκη

Στις πολιτικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, έπειτα από τη χθεσινή ανοιχτή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του Κινήματος...

Σπίρτζης κατά Κασσελάκη: Όσο αποκαλύπτεται ο ευτελισμός των 11 μηνών, τόσο περισσότεροι θα στοχοποιούνται

«Καρφιά» προς τον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε μέσω ανάρτησή της του Χρήστος Σπίρτζης μετά τους ισχυρισμούς της Κατερίνας Νοτοπούλου για bullying. Ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι μετά τ...

Φόρτωση άρθρων...