Μάλλον πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι και... ανακουφισμένοι με το πέρασμα του τυφώνα "Milton" από τις ΗΠΑ, καθώς οι ζημιές που προκάλεσε μάλλον είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με τους φόβους που είχαν καλλιεργηθεί και παρέπεμπαν σε... αφανισμό της Φλόριντα.

Όσο για τους... κουτοπόνηρους που ζητούν τα... ρέστα από τους Αμερικανούς επιστήμονες, μάλλον πρέπει να καθίσουν στα... αυγά τους! Κανείς δεν ξέρει τι θα συνέβαινε αν ο τυφώνας χτυπούσε με... 14-15 μποφόρ, κάτι που θα καταγραφόταν για πρώτη φορά στην ιστορία του πλανήτη. Ορθώς οι Αμερικανοί έλαβαν τα μέτρα τους και έσωσαν κόσμο.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Αυτά να τα βλέπουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα, όταν κάνουμε ασκήσεις "επαναστατικής"... ανυπακοής με το 112. Με τη φωτιά και το νερό δεν παίζεις. Η εξασθένιση του "δολοφόνου" Milton απέτρεψε τα χειρότερα για τους Αμερικανούς, αλλά και για τον υπόλοιπο πλανήτη, καθώς ο οικονομικός αντίκτυπος θα μπορούσε να είναι πολλαπλάσιος σε σχέση με αυτό που έχει συμβεί. Οι ζημιές είναι μεγάλες, αλλά θα μπορούσαν να είναι πολύ μεγαλύτερες και πολλαπλάσιες σε κόστος. Πάλι καλά.

Με τον "Milton" τελειώσαμε, αλλά στη Μέσα Ανατολή δεν ξέρουμε πότε θα χτυπήσει ο "τυφώνας" Νετανιάχου! Το Ισραήλ φαίνεται να το... ξανασκέφτεται σχετικά με χτυπήματα σε πετρελαϊκές και πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, μετά και την πίεση από τους Αμερικανούς.

Η προχθεσινή συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου δεν έγινε και σε τόσο καλό κλίμα, όπως μεταδίδουν αξιόπιστοι δίαυλοι πληροφοριών, καθώς αν οι... επιθυμίες των Ισραηλινών γίνουν πράξη, τότε όλα θα γίνουν... μπουρλότο! Τα νέα "ντου" του Ισραήλ στον Λίβανο και ο... λογαριασμός του "Milton" έβαλαν και πάλι "φωτιά" στο πετρέλαιο, το οποίο ενισχύθηκε σχεδόν κατά 4% και βρέθηκε χθες στα 79 δολάρια το βαρέλι.

Οι τελευταίες στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ είχαν ως αποτέλεσμα την ισοπέδωση μιας γειτονιάς όπου υπήρχαν πληροφορίες ότι κρυβόταν ο γαμπρός του Νασράλα, ενώ έχει καταστραφεί η μοναδική οδική αρτηρία από τον Λίβανο προς τη Συρία. Ο Νετανιάχου είναι αποφασισμένος να τα κάνει όλα... κολυμπιθρόξυλο στον Λίβανο μέχρι να... ξετρυπώσει και τον τελευταίο... Ταλιμπάν της Χεσμπολάχ! Ταυτόχρονα, προειδοποιεί τους Ιρανούς ότι θα τους έρθει από εκεί που δεν το περιμένουν! Όμως, το θέμα δεν είναι από πού θα έρθει το "κοκό" στους Ιρανούς, αλλά, πού θα φτάσει το... delivery των Ιρανών στους Ισραηλινούς!

Το Σαββατοκύριακο μπορεί να έχουμε ραγδαίες εξελίξεις στο πολεμικό πεδίο. Δεν ξεμπερδεύουμε εύκολα και μάλλον θα δούμε χειρότερα πράγματα...