Παρασκευή
18 Οκτωβρίου 2024

Μπάιντεν για Σινουάρ: Σημαδιακή μέρα θυμίζει το ιστορικό γεγονός της εξόντωσης του Μπιν Λάντεν

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι κανένας τρομοκράτης σε κανένα μέρος του κόσμου δεν μπορεί να γλιτώσει από τη Δικαιοσύνη.

Καλά νέα για το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και όλο τον κόσμο χαρακτήρισε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ

Σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι ο Γιαχία Σινουάρ ήταν υπεύθυνος για την ασύλληπτη σφαγή στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου και για όσα πολλά ακολούθησαν. 

Ο Τζο Μπάιντεν επισήμανε ότι ο ισραηλινός στρατός με τη βοήθεια των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών έχει κυνηγήσει ηγέτες της Χαμάς, εντοπίζοντάς τους στις κρυψώνες τους και εξαναγκάζοντάς του σε φυγή. 

Ακόμα, συμπλήρωσε ότι ήταν πρωτοφανές το γεγονός ότι η Χαμάς χρησιμοποίησε για τις επιχειρήσεις της υπόγειες σήραγγες, όμως ο θάνατος του Σινουάρ αποδεικνύει πως κανένας τρομοκράτης πουθενά δεν μπορεί να γλιτώσει από τη Δικαιοσύνη. 

«Απευθύνομαι στους Ισραηλινούς φίλους μου και λέω χωρίς καμία αμφιβολία ότι αυτή είναι μία σημαδιακή μέρα ανακούφισης, φέρνοντας στη συλλογική μνήμη τη στιγμή που ο Μπαράκ Ομπάμα διέταξε την επιδρομή για τη δολοφονία του Οσάμα μπιν Λάντεν το 2011», πρόσθεσε ο Μπάιντεν. 

Ο Αμερικανός Πρόεδρος υπογράμμισε πως η Χαμάς δεν θα μπορεί πια να οργανώσει τόσο ευρεία επιχείρηση εξόντωσης όπως εκείνη της 7ης Οκτωβρίου του 2023.

kamala_harris

Κάμαλα Χάρις: Βρισκόμαστε πιο κοντά στον στόχο για τερματισμό του πολέμου 

Το δικό της μήνυμα έστειλε και η υποψήφια με τους Δημοκρατικούς για την προεδρία των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις. 

Όπως τόνισε, ο θάνατος του Σινουάρ συνιστά «ξακάθαρη πρόοδο και μας φέρνει πιο κοντά στον στόχο». 

«Η Χαμάς έχει αποδεκατιστεί και η ηγεσία της έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα. Αυτή η στιγμή μάς δίνει την ευκαιρία να πλησιάσουμε επιτέλους προς τη λήξη του πολέμου στη Γάζα» πρόσθεσε η Χάρις. 

Ακόμα, συμπλήρωσε ότι ο πόλεμος πρέπει να λήξει με ένα ασφαλές Ισραήλ, με τους ομήρους να έχουν απελευθερωθεί, με την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα να έχει εκτονωθεί και τους Παλαιστινίους να έχουν αποκτήσει το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια.

«Είναι πια ώρα να πορευόμαστε με μία αποδυναμωμένη Χαμάς. Δεν θα παραιτηθούμε από τους στόχους μας και θα εργάζομαι πάντα με στόχο τη δημιουργία ενός φιλειρηνικού μέλλοντος με αξιοπρέπεια και ασφάλεια για όλους», τόνισε η Καμάλα Χάρις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

To Ισραήλ «έφαγε» και τον Σινουάρ της Χαμάς

Νεκρός είναι ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ και τα ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης. Ο Σινουάρ σκοτώθηκε έπειτα από...

Σαν σήμερα - 17 Οκτωβρίου

Γεγονότα 1797: Τα νησιά του Ιονίου και οι βενετσιάνικες κτήσεις των ακτών της Ηπείρου περνούν στην γαλλική κατοχή με τη συνθήκη του Καμποφόρμιο. 1897: Ιδρύεται η Εταιρία Ελλή...

Λέκκας: «Δεν υπάρχει ούτε ένας επιστήμονας σε όλο τον κόσμο που να μην θεωρεί ότι στην Κωνσταντινούπολη θα γίνει μεγάλος σεισμός»

«Δεν σημαίνει τίποτα ο χθεσινός σεισμός στην Τουρκία για την Ελλάδα, δεν υπάρχει ούτε ένας επιστήμονας σε όλο τον κόσμο που να μην θεωρεί ότι στην Κωνσταντινούπολη θα γίνει ένας με...

Φόρτωση άρθρων...