Παρασκευή
04 Οκτωβρίου 2024

Μπάιντεν: Μπορούμε να αποφύγουμε ολοκληρωτικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου πόσο σίγουρος ήταν ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί ένας ολοκληρωτικός πόλεμος στη Μέση Ανατολή, φέρεται να απάντησε:

«Πόσο σίγουροι είστε ότι δεν θα βρέξει; Κοιτάξτε, δεν πιστεύω ότι θα γίνει ένας ολοκληρωτικός πόλεμος. Νομίζω ότι μπορούμε να το αποφύγουμε. Αλλά υπάρχουν πολλά να γίνουν ακόμα».

Ερωτηθείς εάν θα έστελνε αμερικανικά στρατεύματα για να βοηθήσουν το Ισραήλ, ο πρόεδρος είπε: «Έχουμε ήδη βοηθήσει το Ισραήλ. Θα προστατεύσουμε το Ισραήλ».

Ερωτηθείς γιατί δεν είχε μιλήσει με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου τις τελευταίες ημέρες αφού είπε ότι θα το έκανε την Κυριακή, απάντησε: «Διότι δεν υπάρχει καμία ενέργεια αυτή τη στιγμή».

Στο ερώτημα εάν ανησυχεί ότι μια ισραηλινή επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν θα ανέβαζε τις τιμές του πετρελαίου, είπε: «Αν χτυπήσει τυφώνας, οι τιμές θα ανέβουν. Δεν ξέρω, ποιος ξέρει».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

IDF: Νεκροί 2 Ισραηλινοί στρατιώτες από επίθεση με drones που εκτοξεύτηκαν από το Ιράκ

Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 24 ακόμη τραυματίστηκαν από επίθεση με ιρακινό drone σε στρατιωτική βάση στα Υψίπεδα του Γκολάν. Σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμ...

Λίβανος: Νεκρός ο διοικητής της Χεζμπολάχ που σχεδίασε και εκτέλεσε το μακελειό σε γήπεδο

Νεκρός είναι ο διοικητής της Χεζμπολάχ που σχεδίασε και εκτέλεσε το μακελειό σε γήπεδο με θύματα 12 μικρά παιδιά. Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως έχει σκοτώσει τον διοικητή ...

Φόρτωση άρθρων...