Δευτέρα
23 Δεκεμβρίου 2024

Μπαρμπούνια σαβόρο με πετιμέζι

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό μπαρμπούνια ή γόπες (ή και πιο μικρά, σαρδέλες ή μαρίδες)

- 1 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 1 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

- 2 κουταλάκια σούπας ξίδι

- 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

- Μισό φλιτζάνι τσαγιού πετιμέζι

- 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι λευκό

- 4 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό

- 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα πλένουμε με άφθονο, τρεχούμενο νερό. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν, τα αλατίζουμε ελαφρά και τα αλευρώνουμε.

2. Τα τηγανίζουμε σε τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να αποκτήσουν τραγανή κρούστα. Έπειτα, τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να τραβήξουν το λάδι τους.

3. Για τη σάλτσα, ροδίζουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε αμέσως το αλεύρι, το νερό, λίγο λίγο το πετιμέζι, το ξίδι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε γρήγορα με ξύλινη κουτάλα για να μη σβολιάσει η σάλτσα. Αραδιάζουμε τα ψάρια σε βαθιά πιατέλα και τα περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ντολμαδάκια με πλιγούρι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - ¼ κιλού αμπελόφυλλα - 1 κούπα πλιγούρι - 2 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα) - Μισό ματσάκι μ...

Αστακομακαρονάδα

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 1 κιλό φρέσκος αστακός ή κατεψυγμένος (ή δύο μικροί) - Μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο - Μισό κιλό σπα...

Πατάτες γεμιστές με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 4 μεγάλες πατάτες - 300 γραμμάρια σπανάκι (πλυμένο και καθαρισμένο) - 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά (ψιλοκο...

Φόρτωση άρθρων...