Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Μπέλγκροντ: Ουκρανοί ύψωσαν τη σημαία της χώρας τους σε εγκαταστάσεις νερού

Πλανήτης

Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει τις πολεμικές τους επιχειρήσεις σε ρωσικές περιοχές κοντά στα σύνορά τους. Εκτός από το Κουρσκ, φαίνεται πως έχουν απλώσει τα δίχτυα τους και στο Μπέλγκορντ. Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, φέρεται να έχουν υψώσει μια σημαία τους σε έναν πύργο νερού στο χωριό Νοβοστροέβκα της συγκεκριμένης ρωσικής περιφέρειας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα την Κυριακή οι Ρώσοι έκαναν γνωστό πως πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμό που εξαπέλυσαν οι ουκρανικές δυνάμεις τα ξημερώματα της Κυριακής στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, από τον οποίο προκλήθηκαν επίσης ζημιές σε υποδομές.

«Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν μια βίαιη τρομοκρατική επίθεση στο χωριό Ρακιτνόγιε στη μέση της νύχτας. Προς μεγάλη μας λύπη, ο εχθρικός βομβαρδισμός στοίχισε τη ζωή σε πέντε πολίτες», δήλωσε ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ στο Telegram.

Ο Γκλάντκοφ πρόσθεσε ότι 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός ανηλίκου που έλαβε ιατρική φροντίδα επί τόπου. «Δύο ακόμη παιδιά με διάφορα τραύματα από θραύσματα μεταφέρονται από ομάδες ασθενοφόρων στο περιφερειακό παιδικό κλινικό νοσοκομείο», σημείωσε, προσθέτοντας ότι επτά ενήλικες μεταφέρθηκαν σε ιατρικές εγκαταστάσεις στην πόλη του Μπέλγκοροντ.

Επιπλέον τόνισε ότι δέκα σπίτια στο Ρακιτνόγιε, το οποίο απέχει περίπου 25 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία, υπέστησαν ζημιές, καθώς και δύο εμπορικές ιδιοκτησίες και τέσσερα αυτοκίνητα. Ο αγωγός φυσικού αερίου στο χωριό έχει υποστεί ζημιές, ενώ και κοντινά χωριά έμειναν προσωρινά χωρίς φυσικό αέριο. Μια τοπική γραμμή ηλεκτροδότησης έχει επίσης υποστεί ζημιές, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέες εκρήξεις στον Λίβανο: 14 νεκροί και 450 τραυματίες, εξερράγησαν ασύρματοι (Videos&Photos)

Νέες εκρήξεις έγιναν στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, στα νότια προάστια της Βηρυτού. Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες και πηγές ασφαλείας, συσκευές επικοινωνία...

Ποια είναι η εταιρεία «φάντασμα» που κατασκεύασε τους βομβητές της Χεζμπολάχ

Σε θρίλερ εκτυλίσσεται η υπόθεση με τις μαζικές εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο. Οι εκρήξεις είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άτομα, ανάμεσά τους και δύο παιδιά και να τρ...

Φόρτωση άρθρων...