Παρασκευή
27 Σεπτεμβρίου 2024

Μπλίνκεν: Όλες οι χώρες ζητούν άμεση κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου

Πλανήτης

Να δοθεί ένα τέλος στις εχθροπραξίες ανάμεσα στο Ισραήλ και τον Λίβανο θέλουν όλες οι χώρες του πλανήτη, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, έπειτα από τα αλλεπάλληλα πυρά του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ.

Ερωτηθείς σχετικά με την απόρριψη από το Ισραήλ μιας υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ πρότασης του Λιβάνου για κατάπαυση του πυρός, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είπε στο MSNBC, «Ο κόσμος μιλάει ξεκάθαρα ουσιαστικά για όλες τις βασικές χώρες στην Ευρώπη και στην περιοχή για την ανάγκη για κατάπαυση του πυρός».

Η κοινή δήλωση των χωρών για την κατάπαυση του πυρός

Σε κοινή δήλωση ζητώντας άμεση κατάπαυση του πυρός στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου προχώρησαν ΗΠΑ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Αυστραλία, Καναδάς, Ευρωπαϊκή Ένωση, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία και Βρετανία.

Στην κοινή δήλωσή τους οι συγκεκριμένες χώρες ζητούν άμεση κατάπαυση του πυρός για 21 ημέρες ώστε να δοθεί χρόνος στις διπλωματικές προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας.

Οι χώρες καλούν όλα τα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνήσεων του Ισραήλ και του Λιβάνου, να υπογράψουν άμεσα την προσωρινή κατάπαυση του πυρός.

Ακόμα, στη δήλωσή τους αναφέρουν ότι είναι έτοιμες να υποστηρίξουν πλήρως όλες τις διπλωματικές προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Η κοινή δήλωση δόθηκε στη δημοσιότητα αμέσως μετά την ανακοίνωση του Ισραήλ ότι πραγματοποίησε ένα «ακριβές» χτύπημα στη Βηρυτό, για το οποίο τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι είχε στόχο έναν ανώτερο διοικητή της Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέο παραλήρημα της Τουρκίας: «Η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο»

Σε νέο παραλήρημα έχει επιδοθεί η Τουρκία. Πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών κάνουν λόγο για «παραβιάσεις» των χωρικών υδάτων που διαπράττει η Ελλάδα. Παράλληλα, αναφέρουν...

Το Ισραήλ διαψεύδει ότι επίκειται κατάπαυση πυρός - Νέοι βομβαρδισμοι κατά της Χεζμπολάχ

«Οι μάχες στη Γάζα θα συνεχιστούν μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι του πολέμου» δήλωσε το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε ανακοίνωσή του. «Η είδη...

Φόρτωση άρθρων...