Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας TNS το 47% των Βρετανών είναι υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ, ενώ το 40% των πολιτών επιθυμούν την παραμονή της, αναφέρει το Reuters, το οποίο σημειώνει ότι πρόκειται για «σημαντικό προβάδισμα».

Όπως μεταδίδει το Reuters, με βάση την δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε δείγμα 2.497 άτομα, το 47% όσων έχουν δικαίωμα ψήφου τάσσεται υπέρ του Brexit και το 40% υπέρ του Bremain. Το 13% είναι αναποφάσιστο.

Σημειώνεται πως δημοσκόπηση της TNS που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα έδινε προβάδισμα δύο μονάδων στο Brexit.

Την ίδια ώρα δημόσια παρέμβαση -εφόσον στις 23 Ιουνίου οι Βρετανοί επιλέξουν το Brexit– ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται ανώτερο αξιωματούχο της τράπεζας.

Η ΕΚΤ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα δεσμευτεί δημοσίως ότι θα στηρίξει τις χρηματοαγορές, σε ενδεχόμενη επικράτηση της εξόδου από την ΕΕ στο προσεχές δημοψήφισμα.

Μάλιστα, η κίνηση της ΕΚΤ αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής (24/6), προτού «ανοίξουν» τα χρηματιστήρια της Ευρώπης.

«Θα υπάρξει δήλωση ότι η ΕΚΤ θα πράξει ό,τι χρειαστεί, προκειμένου να διασφαλιστεί η ρευστότητα στην αγορά» δηλώνει ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας.