Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Νέα ουκρανική απόπειρα εισβολής σε ρωσικό έδαφος – Επίθεση με drones στη νοτιοδυτική Ρωσία

Πλανήτης

Οι ρωσικές δυνάμεις εμπόδισαν μια ουκρανική ομάδα σαμποτάζ και αναγνώρισης να διαπεράσει τα σύνορα στη δυτική περιφέρεια του Μπριάνσκ, περίπου 240 χιλιόμετρα από το σημείο της εισβολής της Ουκρανίας στη γειτονική περιφέρεια του Κουρσκ, δήλωσε Ρώσος αξιωματούχος.

Ο κυβερνήτης του Μπριάνσκ Αλεξάντερ Μπογκομάζ δήλωσε ότι συνοριοφύλακες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας και ρωσικές στρατιωτικές μονάδες απέκρουσαν επίθεση ουκρανικής ομάδας σαμποτάζ και αναγνώρισης.

Η απόπειρα εισβολής έλαβε χώρα στην περιοχή Κλίμοβο, η οποία συνορεύει με την ουκρανική περιφέρεια του Τσέρνιχοφ. Το Μπριάνσκ βρίσκεται βορειοδυτικά της περιοχής Κουρσκ, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη ουκρανική εισβολή από τις αρχές Αυγούστου.

Η Ρωσία δήλωσε χθες, Τετάρτη, ότι οι δυνάμεις της είχαν προχωρήσει στην ανατολική Ουκρανία και είχαν αρχίσει να απωθούν τις ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή του Κουρσκ, αν και ένας ανώτερος διοικητής προειδοποίησε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ανασυντάσσονται για μια άλλη πιθανή επίθεση.

Η Ουκρανία εισέβαλε στο Κουρσκ στις 6 Αυγούστου, σε μια προσπάθεια να αναγκάσει τη Μόσχα να αποσπάσει στρατεύματα από το υπόλοιπο μέτωπο, αν και οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να προελαύνουν στην ανατολική Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες.

Χθες, Πέμπτη, το πρωί το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι κατέρριψε 28 μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από το ρωσικό έδαφος, εκ των οποίων 13 στην περιοχή του Βόλγκογκραντ, επτά στο Ροστόφ, τέσσερα στο Μπέλγκοροντ, δύο στο Βορονέζ και από ένα στις περιοχές Μπριάνσκ και Κουρσκ.

Πυρκαγιά ξέσπασε σε στρατιωτική εγκατάσταση στο Βόλγκογκραντ μετά την επίθεση ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, ανέφερε στο Telegram ο κυβερνήτης της περιοχής Αντρέι Μποτσάροφ. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν υπάρχουν θύματα, ενώ δεν διευκρίνισε ποια εγκατάσταση δέχθηκε επίθεση.

Τόνισε, ωστόσο, ότι η επίθεση επικεντρώθηκε στην περιοχή του χωριού Μαρίνοφκα, όπου βρίσκεται μια στρατιωτική αεροπορική βάση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ άρχισε να βομβαρδίζει τον Λίβανο λίγο πριν την ομιλία του Νασράλα (Videos&Photos)

Τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο ξεκίνησε το Ισραήλ λίγη ώρα πριν από την ομιλία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πλήττει στόχους της Χεζμπ...

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ κατηγορείται για πολλαπλούς βιασμούς από πρώην εργαζόμενες στα Harrods

Για βιασμούς και για σεξουαλικές επιθέσεις κατηγορούν τον πρώην ιδιοκτήτη των Harrods Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, πρώην εργαζόμενες στο πολυτελές πολυκατάστημα του Λονδίνου. Πέντε γυναίκες...

Φόρτωση άρθρων...