Παρασκευή
27 Σεπτεμβρίου 2024

Νέο παραλήρημα της Τουρκίας: «Η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο»

Πλανήτης

Σε νέο παραλήρημα έχει επιδοθεί η Τουρκία. Πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών κάνουν λόγο για «παραβιάσεις» των χωρικών υδάτων που διαπράττει η Ελλάδα.
Παράλληλα, αναφέρουν πως μεταφέρθηκε στις ελληνικές Αρχές η αντίδραση της Τουρκίας σε όλα τα επίπεδα και με τον πιο έντονο τρόπο. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η διπλωματική διαδικασία που ακολουθείται σε τέτοια περιστατικά είναι σαφής και ακολουθείται κατά γράμμα εδώ και χρόνια.

Ακόμα, τονίζεται πως οι ισχυρισμοί ότι δεν ελήφθησαν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες μετά τις παραβιάσεις δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Η αναφορά των κύκλων του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών περί παραβιάσεων αφορούν τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στα οποία εμφανίζονται σκάφη του ελληνικού Λιμενικού Σώματος να προσεγγίζουν τις ακτές της Αλικαρνασσού (Μπόντρουμ) και της Ντάττσα.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Η αντίδρασή μας έχει διαβιβαστεί στις ελληνικές αρχές σε όλα τα επίπεδα και με τον πιο έντονο τρόπο», ανακοινώνει το τουρκικό ΥΠΕΞ «στις παραβιάσεις των ελληνικών δυνάμεων στην περιοχή της Μούγλα- Αλικαρνασσού», απαντώντας στις αντιδράσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας ότι δεν έχουν ληφθεί οι κατάλληλες ενέργειες .

Σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι η διπλωματική διαδικασία που ακολουθείται σε τέτοια περιστατικά είναι σαφής και τηρείται αυστηρά εδώ και χρόνια και πρόσθεσε: «Οι ισχυρισμοί ότι δεν ελήφθησαν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες μετά τις παραβιάσεις δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια».

Τι ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών

Η τοποθέτηση αυτή έρχεται μετά την αντίδραση του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών χθες (25/9), όταν και εξέφρασε μέσω του λογαριασμού του στο Χ την αντίδρασή του για το σκάφος του Λιμενικού το οποίο εισήλθε σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Μεταξύ άλλων, ο Αλί Γερλίκαγια επισήμανε ότι «δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές συμπεριφορές που αποσκοπούν στην παραβίαση των χωρικών τους υδάτων».

Αναλυτικά η ανάρτηση: «Με τη συμμετοχή του υφυπουργού μας, του διοικητή του Λιμενικού Σώματος και των αρμόδιων αρχηγών μονάδων, βρεθήκαμε στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος. Εξετάσαμε επιτόπου τις εργασίες της Διοίκησης του Λιμενικού μας Σώματος και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την ασφάλεια των χωρικών μας υδάτων.

Κάθε σταγόνα της Γαλάζιας Πατρίδας μας είναι ιερή, όπως και κάθε σπιθαμή της Γης της Πατρίδας μας. Για την προστασία των σχέσεων καλής γειτονίας, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές συμπεριφορές που αποσκοπούν σε παραβίαση των χωρικών μας υδάτων».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Απάντηση Χριστοδουλίδη σε Ερντογάν: «Η εισβολή δεν μπορεί να αναγνωριστεί»

Απάντηση στον Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Ο Κύπριος Πρόεδρος αναφέρθηκε σε παγκόσμια και περι...

Ισραηλινός στρατός: Χτυπήσαμε πάνω από 280 στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε σήμερα περισσότερους από 280 στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο. Νωρίτερα, η ισλαμιστική οργάνωση εκτόξευσε ρουκέτες προς το έδαφος του Ισ...

Το Ισραήλ διαψεύδει ότι επίκειται κατάπαυση πυρός - Νέοι βομβαρδισμοι κατά της Χεζμπολάχ

«Οι μάχες στη Γάζα θα συνεχιστούν μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι του πολέμου» δήλωσε το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε ανακοίνωσή του. «Η είδη...

Φόρτωση άρθρων...