Νέο σόου επί ελληνικού εδάφους ετοιμάζει ο Έντι Ράμα. Η νέα συνάντηση Ράμα με τους Αλβανούς μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στις 3 Νοεμβρίου σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την ομογενειακή ειδησεογραφική ιστοσελίδα himara.gr.

Θεωρητικά η συνάντηση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια των Τιράνων για διατήρηση επαφών με την αλβανική διασπορά, στοχεύοντας να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν τους μετανάστες, όπως η ένταξή τους στην κοινωνία και τα δικαιώματά τους στην Ελλάδα. Έχει βεβαίως και μια ακόμη διάσταση, αμιγώς μικροκομματική, καθώς είναι ένας καλός τρόπος να εξασφαλίσει ο Ράμα ψήφους στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές του 2025.

Οι συχνές επισκέψεις Ράμα στην Ελλάδα

Οι συχνές επισκέψεις Ράμα στη χώρα όμως δεν περνούν απαρατήρητες στην Αθήνα, κυρίως λόγω της όξυνσης των διμερών σχέσεων τους τελευταίους μήνες, με ευθύνη των Τιράνων και με άξονα τις προσπάθειες της αλβανικής πλευράς να ελέγξει την ελληνική μειονότητα. 

Πολύ περισσότερο δε όταν έχει προηγηθεί η καταδίκη και φυλάκιση του Φρέντη Μπελέρη με κατασκευασμένες κατηγορίες αλλά και η ομολογουμένως αρκετά περίεργη κίνηση του Αλβανού προέδρου, Μπαϊράμ Μπεγκάι, τον περασμένο Ιούλιο, όταν έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στους Τσάμηδες.

Η Ελλάδα τότε έκανε λόγο για κίνηση υπονόμευσης της καλής γειτονίας και, με δεδομένες τις ψυχρές διμερείς σχέσεις σε αυτή τη φάση, τα πήγαινε έλα του Αλβανού πρωθυπουργού στην Ελλάδα προκαλούν ερωτήματα και προβληματισμό.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Ράμα συναντά μετανάστες στην Ελλάδα, με την προηγούμενη συνάντηση να έχει πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου στην Αθήνα, στο Κλειστό του Γαλατσίου.