Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Νετανιάχου: Είμαι πρόθυμος να κάνω μια μερική συμφωνία με τη Χαμάς για τους ομήρους

Πλανήτης

Στους ομήρους της Χαμάς και τη πιθανότητα συζήτησης για συμφωνία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να συζητήσει μία συμφωνία για τους ομήρους, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω στο σχέδιο ολικής αντιμετώπισης της Χαμάς.

«Είμαι πρόθυμος να κάνω μια μερική συμφωνία», δήλωσε ο Νετανιάχου, απαντώντας σε ερώτηση για το σχέδιο των τριών φάσεων που είχε προτείνει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, με αντάλλαγμα μια παύση πυρός έξι εβδομάδων.

Οι ΗΠΑ ήλπιζαν να βρουν έναν διπλωματικό χώρο για να απομακρύνουν τη Χαμάς από τη Γάζα μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης φάσης, ιδανικά μέσω μιας συμφωνίας ομαλοποίησης της Σαουδικής Αραβίας με το Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζελένσκι: Έχουμε ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω σε Μπάιντεν, Χάρις και Τραμπ

«Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν και στους δύο υποψήφιους προέδρους, την Κάμαλα Χάρις και τον Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε ο Ουκρ...

Σαν σήμερα - 7 Σεπτεμβρίου

Γεγονότα 1819: Ο Σιμόν Μπολίβαρ νικά τους Ισπανούς στη Μάχη του Μπογιακά, που σηματοδοτεί την ανεξαρτησία της Κολομβίας. 1934: Το αμερικανικό εφετείο εγκρίνει την έκδοση του ...

Φόρτωση άρθρων...