Κυριακή
22 Σεπτεμβρίου 2024

Νετανιάχου για Χεζμπολάχ: Αν δεν έλαβε το μήνυμα, σας υπόσχομαι, θα το λάβει

Πλανήτης

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου υπόσχέθηκε ότι η Χεζμπολάχ θα «λάβει το μήνυμα» έπειτα από μια σειρά πολύ έντονων ισραηλινών επιχειρήσεων.

«Τις τελευταίες ημέρες χτυπήσαμε τη Χεζμπολάχ με μια σειρά από χτυπήματα που δεν φανταζόταν», ανέφερε σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή του.

«Αν η Χεζμπολάχ δεν έλαβε το μήνυμα, σας υπόσχομαι, θα λάβει το μήνυμα», ξεκαθάρισε ο Νετανιάχου.

«Είμαστε αποφασισμένοι να επιστρέψουμε τους [εκτοπισμένους βόρειους] κατοίκους μας με ασφάλεια στα σπίτια τους. Καμία χώρα δεν μπορεί να ανεχθεί [ρουκέτες] στους κατοίκους της, πυρά [ρουκέτες] στις πόλεις της», είπε ο πρωθυπουργός. «Ούτε το κράτος του Ισραήλ δεν μπορεί να το ανεχθεί».

«Στις 7 Οκτωβρίου, οι τρομοκράτες - τέρατα της Χαμάς εισέβαλαν στο Ισραήλ, δολοφόνησαν τον λαό μας, βίασαν και αποκεφάλισαν τις γυναίκες μας, έκαψαν ζωντανά μωρά και πήραν ομήρους 255 αθώους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων πολλών Αμερικανών.

Μια μέρα αργότερα, στις 8 Οκτωβρίου, ένας άλλος τρομοκρατικός πληρεξούσιος από το Ιράν, η Χεζμπολάχ, επιτέθηκε στο Ισραήλ εντελώς απρόκλητα. Εκτόξευσαν πυραύλους και ρουκέτες στις πόλεις μας.

Έκαναν 60.000 Ισραηλινούς να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους κατά μήκος των συνόρων με τον Λίβανο, και να γίνουν πρόσφυγες στη γη τους.

Τους επόμενους μήνες δεν σταμάτησαν ούτε μια μέρα να μας επιτίθενται.

Καμία χώρα δεν μπορεί να δεχτεί τον να εκτοξεύουν αυθαίρετα ρουκέτες κατά των πόλεων της. Ούτε εμείς μπορούμε να το δεχτούμε.

Θα λάβουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια και να φέρουμε τους ανθρώπους μας ασφαλείς πίσω στα σπίτια τους», ανέφερε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Όπως έκανε τις τελευταίες ημέρες, ο Νετανιάχου υποσχέθηκε και πάλι ότι το Ισραήλ «θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να αποκαταστήσει την ασφάλεια».

Την Παρασκευή, το Ισραήλ εξουδετέρωσε τους ανώτατους διοικητές της Χεζμπολάχ, Ιμπραήμ Ακίλα και Aχμέντ Ουάχμπι, μαζί με άλλα κορυφαία μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης σε αεροπορική επιδρομή σε κτίριο κατοικιών στη Βηρυτό. Σύμφωνα με τις IDF, ο Ακίλ επέβλεπε μια προγραμματισμένη επιχείρηση εισβολής στη Γαλιλαία.

Το χτύπημα σημειώθηκε μετά τον θάνατο 30 μελών της Χεζμπολάχ σε εκρήξεις με βομβητές και ασυρμάτους στον Λίβανο την περασμένη εβδομάδα.

Το Ισραήλ έχει επίσης πραγματοποιήσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές τις τελευταίες ημέρες, για τις οποίες ο στρατός είπε ότι στόχευαν εκτοξευτές ρουκετών της Χεζμπολάχ που ετοιμάζονταν να εκτοξευθούν.

«Μπαράζ» επιθέσων από Λίβανο και Ιράκ
Οι IDF ανακοίνωσαν ότι από το βράδυ του Σαββάτου, περίπου 150 ρουκέτες, πύραυλοι κρουζ και drones εκτοξεύτηκαν εναντίον του Ισραήλ.

Οι επιθέσεις με ρουκέτες έγιναν από το Λίβανο και είχαν στόχο το βόρειο τμήμα του Ισραήλ, ενώ τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και οι πύραυλοι κρουζ εκτοξεύτηκαν από το Ιράκ.

Ο στρατός λέει ότι η διάταξη αεράμυνας της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας είχε υψηλό ποσοστό αναχαίτισης εν μέσω των επιθέσεων, ενώ μόνο μερικές περιπτώσεις άμεσων συγκρούσεων και πτώσης θραυσμάτων προκάλεσαν τραυματισμούς και ζημιές.

«Η πολεμική αεροπορία είναι έτοιμη σε άμυνα και επίθεση», πρόσθεσαν οι IDF.

IDF: Στοχεύσαμε στελέχη της Χαμάς σε πρώην σχολείο στη Γάζα
Ο Ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή εναντίον μιας ομάδας στελέχη της Χαμάς που επιχειρούσε σε ένα πρώην σχολείο στην πόλη της Γάζας.

Το σχολείο Kafr Qasim στο στρατόπεδο Shati της πόλης της Γάζας χρησιμεύει ως καταφύγιο για τους εκτοπισμένους κατοίκους της Γάζας και τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για πολλά θύματα στην επίθεση.

Ο Ισραηλινός Στρατός τόνισε ότι έλαβε «πολλά βήματα» για να μετριάσει τη ζημιά σε αμάχους κατά την επίθεση, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης πυρομαχικών ακριβείας, εναέριας επιτήρησης και άλλων πληροφοριών.

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς παραβιάζει συστηματικά το διεθνές δίκαιο, εκμεταλλευόμενη βάναυσα τους πολιτικούς θεσμούς και τον πληθυσμό ως ανθρώπινη ασπίδα για τρομοκρατικές δραστηριότητες», προσθέτει ο στρατός.

Τους τελευταίους μήνες, έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες αεροπορικές επιδρομές εναντίον τοποθεσιών της Χαμάς που είναι ενσωματωμένες σε σχολεία και άλλες τοποθεσίες που χρησιμοποιούνται ως καταφύγια αμάχων, σύμφωνα με τις IDF.

Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ επιτίθεται σε πυκνοκατοικημένες περιοχές με αμάχους
Η τρομοκρατική οργάνωση επέκτεινε το εύρος των επιθέσεων με πυραύλους κατά τη διάρκεια της νύχτας για να συμπεριλάβει την ευρύτερη περιοχή της Χάιφα και την κοιλάδα Τζεζρέελ, βάζοντας περίπου δύο εκατομμύρια Ισραηλινούς στην εμβέλεια των επιθέσεων τους, αναφέρουν οι Times of Israel.

«Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι χρειάστηκε να βρουν καταφύγιο σε καταφύγια βομβών» σε όλο το βόρειο Ισραήλ, λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του στρατού, αντισυνταγματάρχης Nadav Shoshani, μετά τα πλήγματα τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Ο Ισραηλινός Στρατός είπε ότι εκτοξεύτηκαν ρουκέτες «προς περιοχές αμάχων», υποδεικνύοντας μια πιθανή κλιμάκωση μετά από προηγούμενα μπαράζ που είχαν στοχεύσει κυρίως στρατιωτικούς στόχους.

Ένας πύραυλος έπεσε κοντά σε ένα κτίριο κατοικιών στο Kiryat Bialik, μια κοινότητα κοντά στη Χάιφα, τραυματίζοντας τουλάχιστον τρία άτομα και πυρπολώντας κτίρια και αυτοκίνητα.

Η Χεζμπολάχ έχει εκτοξεύσει χιλιάδες ρουκέτες στο Ισραήλ από τις 8 Οκτωβρίου. Έχει επίσης εκτοξεύσει εκατοντάδες drones. Ωστόσο, η τρομοκρατική ομάδα έχει στοχεύσει σε μεγάλο βαθμό τα πυρά της στις περιοχές της Γαλιλαίας και των Υψωμάτων του Γκολάν στο βόρειο Ισραήλ.

Θεωρείται ότι διαθέτει ρουκέτες και πυραύλους ικανούς να πλήξουν σχεδόν όλο το Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στις 19:00 τα exit polls για τις κρίσιμες εκλογές του Βρανδεμβούργου - Κρίνεται το μέλλον του Σολτς

Επιστολικά ψήφισε ο Όλαφ Σολτς που την ώρα που θα κλείνουν οι κάλπες θα υποδέχεται ξένους ηγέτες στη Νέα Υόρκη – Μια ήττα αναμένεται ότι θα προκαλέσει έντονες επικρίσεις στο κόμμα ...

Φόρτωση άρθρων...