Σαββάτο
19 Οκτωβρίου 2024

Νετανιάχου μετά την απόπειρα στο σπίτι του: «Τίποτα δεν μας σταματά, συνεχίζουμε ως τη νίκη»

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ερωτάται: «Πρωθυπουργέ, θα σας σταματήσει τίποτα;». Και απαντά: «Όχι, τίποτα δεν θα μας σταματήσει, θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη».

Πλανήτης

Την πρώτη του δήλωση μετά την απόπειρα επίθεσης με drone στο σπίτι του στην Καισάρεια, έκανε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ερωτάται: «Πρωθυπουργέ, θα σας σταματήσει τίποτα;». Και απαντά: «Όχι, τίποτα δεν θα μας σταματήσει, θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη».

Απουσίαζε και αυτός και η σύζυγός του την ώρα της επίθεσης

Στην επιβεβαίωση ότι η ιδιωτική κατοικία του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια, ήταν στόχος ενός επίθεσης μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τον Λίβανο νωρίτερα σήμερα το πρωί, προχώρησε το πρωθυπουργικό γραφείο στο Ισραήλ.

Σε σύντομη ανακοίνωσή του, το γραφείο αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Νετανιάχου και η σύζυγός του, Σάρα δεν βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα της επίθεσης και ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί από το συγκεκριμένο περιστατικό.

Δύο άλλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο σήμερα το πρωί προς Χάιφα και Καρμέλ, καταρρίφθηκαν από την αεράμυνα, ενεργοποιώντας σειρήνες στην περιοχή του Τελ Αβίβ.

Τρία drones από τον Λίβανο μπήκαν σε Καισάρεια, Χάιφα και Καρμέλ

Εκρήξεις στην Καισάρεια, τη Χάιφα και το Καρμέλ, ακούστηκαν, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα, νωρίς το πρωί του Σαββάτου, αφού τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο διείσδυσαν στις περιοχές Γκλιλότ, Καισάρεια, Δυτική Γαλιλαία και κόλπο της Χάιφα.

Ένα κτίριο στην Καισάρεια χτυπήθηκε χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί και μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις κατευθύνθηκαν στην περιοχή που είχε τεθεί στο στόχαστρο της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με τον ισραηλινό ιστότοπο Walla.

Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος εθεάθη στον ουρανό της Χάιφα και ένα ισραηλινό ελικόπτερο «σηκώθηκε» για να το αναχαιτίσει.

Μια ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ανέφερε πως: «Σειρήνες ήχησαν σε στρατιωτικές βάσεις στο Γκλιλότ, βόρεια του Τελ Αβίβ, μετά τη διείσδυση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους από το Λίβανο» και πρόσθεσε: «Παρακολουθήσαμε τη διέλευση τριών μη επανδρωμένων αεροσκαφών από το Λίβανο, δύο από τα οποία αναχαιτίστηκαν και το τρίτο συνετρίβη σε κτίριο στην Καισάρεια».

Πηγές από το Κατάρ ανέφεραν ότι ένα παγιδευμένο drone είχε στόχο το σπίτι του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια, η οποία βρίσκεται στις ακτές της Μεσογείου.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα Yedioth Ahronoth ανέφερε ότι το πρωθυπουργικό γραφείο αρνήθηκε να αποκαλύψει τη θέση του πρωθυπουργού κατά τη στιγμή της έκρηξης στην Καισάρεια. Η αστυνομία έχει κλείσει δρόμους στην περιοχή, εμπδίζοντας την πρόσβαση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μεξικό: 8,3 τόνοι ναρκωτικών κατασχέθηκαν στη δυτική ακτή - Ρεκόρ για θαλάσσια επιχείρηση

Το μεξικανικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, την κατάσχεση στον Ειρηνικό 8,3 τόνων ναρκωτικών, ποσότητα ρεκόρ που έχει κατασχεθεί στο Μεξικό σε επιχείρηση στη θάλασσα...

Φόρτωση άρθρων...