Τρίτη
24 Σεπτεμβρίου 2024

Νετανιάχου: «Μην αφήσετε τη Χεζμπολάχ να θέσει σε κίνδυνο τον Λίβανο»

Πλανήτης

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου συνέστησε σήμερα στους Λιβανέζους πολίτες «να απομακρυνθούν από τις επικίνδυνες ζώνες», τη στιγμή που οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν στόχους της οργάνωσης Χεζμπολάχ, στο νότιο και ανατολικό Λίβανο.

«Σας παρακαλώ, απομακρυνθείτε από τον κίνδυνο τώρα. Όταν τελειώσει η επιχείρησή μας, θα μπορέσετε να επιστρέψετε με ασφάλεια στα σπίτια σας» είπε στα αγγλικά, σε μια βιντεοσκοπημένη δήλωσή του που μεταδόθηκε αφού ανακοινώθηκε ότι ο ισραηλινός στρατός έπληξε «περίπου 800 στόχους» της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

«Ο πόλεμος του Ισραήλ δεν είναι με εσάς, είναι με τη Χεζμπολάχ. Για πολύ καιρό, η Χεζμπολάχ σας χρησιμοποιεί σαν ανθρώπινες ασπίδες. Τοποθέτησε ρουκέτες στο καθιστικό σας και πυραύλους στο γκαράζ σας. Αυτές οι ρουκέτες και οι πύραυλοι στοχεύουν απευθείας τις πόλεις μας, τους πολίτες μας. Για να προστατεύσουμε τον λαό μας απέναντι στα πλήγματα της Χεζμπολάχ, πρέπει να βγάλουμε από τη μέση αυτά τα όπλα», είπε ο Νετανιάχου.

«Μην αφήσετε τη Χεζμπολάχ να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή σας και τις ζωές των αγαπημένων σας. Μην αφήσετε τη Χεζμπολάχ να θέσει σε κίνδυνο τον Λίβανο», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ακραία πρόκληση στο Αιγαίο: Τούρκος υποστηρίζει πως ύψωσε τη τουρκική σημαία κοντά στη νήσο Ζουράφα

Νέα ακραία τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο καθώς ο αρχιτέκτονας της «Γαλάζιας Πατρίδας», Τζιχάτ Γιαϊτζί, υποστηρίζει πως ύψωσε τη τουρκική σημαία κοντά στη βραχονησίδα Ζουράφα. Μάλ...

Φόρτωση άρθρων...