Κυριακή
27 Οκτωβρίου 2024

Νετανιάχου: Το Ισραήλ επιλέγει τους στόχους του με βάση τα εθνικά συμφέροντά του και όχι ακολουθώντας τις εντολές των ΗΠΑ

Πλανήτης

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε απόψε ότι η χώρα του επέλεξε τους στόχους στους οποίους επιτέθηκε στο Ιράν με βάση τα εθνικά συμφέροντά της και όχι υπακούοντας σε ό,τι της υπαγορεύουν οι ΗΠΑ.

Το γραφείο του Νετανιάχου εξέδωσε αυτήν την ανακοίνωση με αφορμή ένα «εντελώς λανθασμένο», όπως το χαρακτήρισε, ρεπορτάζ τοπικής τηλεόρασης σύμφωνα με το οποίο το Ισραήλ απέφυγε να πλήξει τις ιρανικές εγκαταστάσεις φυσικού αερίου και πετρελαίου λόγω των πιέσεων που δέχτηκε από τις ΗΠΑ.

«Το Ισραήλ επιλέγει εκ των προτέρων τους στόχους των επιθέσεων με βάση τα εθνικά συμφέροντα και όχι σύμφωνα με τις αμερικανικές εντολές. Έτσι ήταν και έτσι θα είναι» ανέφερε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Λίγο νωρίτερα πάντως, ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ χαιρέτισε τις ΗΠΑ, τον ιστορικό σύμμαχο του Ισραήλ, για τη «δημόσια και μυστική» συνεργασία των δύο χωρών, μετά τα ισραηλινά πλήγματα στο Ιράν.

«Θέλω ειδικά να ευχαριστήσω τον μεγάλο μας φίλο, τις ΗΠΑ, που είναι ένας πραγματικός σύμμαχος, και τη δημόσια και μυστική συνεργασία μας», ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Από πλευράς του ο ακροδεξιός Ισραηλινός υπουργός Ιτάμαρ Μπεν Γκβιρ, χαιρετίζοντας τα πλήγματα εναντίον ιρανικών στόχων κατά τη διάρκεια της νύχτας, τόνισε ότι το Ισραήλ έχει «ιστορική υποχρέωση» να σταματήσει την ιρανική απειλή περί καταστροφής της χώρας. «Η επίθεση στο Ιράν είναι σημαντική, ως ένα πρώτο χτύπημα για να πλήξουμε τα στρατηγικά συμφέροντα του Ιράν και αυτό θα πρέπει να είναι το επόμενο στάδιο», ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας του Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ ζήτησε με βίντεο την άμεση εκκένωση ισραηλινών οικισμών

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, με ένα βίντεό της στην εβραϊκή γλώσσα, καλεί τους κατοίκους 24 ισραηλινών «οικισμών» να τους εκκενώσουν αμέσως. Η Χεζμπολάχ λέει ότι αυτοί οι «οικισμοί» έχ...

Τραγωδία στο Μεξικό: Τουλάχιστον 24 νεκροί σε σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν όταν ένα λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό μεταφοράς εμπορευμάτων σε αυτοκινητόδρομο στην Πολιτεία Ζακατέκας του Μ...

Φόρτωση άρθρων...