Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Νew York Times: Εντολή για άμεσο χτύπημα κατά του Ισραήλ έδωσε ο Χαμενεΐ ως αντίποινα για τη δολοφονία Χανίγια

Εντείνεται η παγκόσμια ανησυχία για κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, διέταξε το Ιράν να επιτεθεί απευθείας στο Ισραήλ ως αντίποινα για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη, σύμφωνα με τρεις Ιρανούς αξιωματούχους που ενημερώθηκαν για την εντολή, σύμφωνα με τη Νew York Times.

Ο Χαμενεΐ έδωσε την εντολή σε μια έκτακτη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν την Τετάρτη το πρωί, λίγο μετά την ανακοίνωση του Ιράν ότι ο Χανίγια είχε σκοτωθεί, δήλωσαν οι τρεις Ιρανοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένων δύο μελών των Φρουρών της Επανάστασης. 

Ωστόσο, ζήτησαν να μην δημοσιευθούν τα ονόματά τους επειδή δεν είχαν εξουσιοδότηση να μιλήσουν δημόσια.

Τι εξετάζει το Ιράν 

Τον Απρίλιο, το Ιράν πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη και πιο ανοιχτή επίθεσή του στο Ισραήλ εδώ και δεκαετίες εχθρότητας, εκτοξεύοντας εκατοντάδες πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε αντίποινα για ένα ισραηλινό χτύπημα στο συγκρότημα της πρεσβείας του που σκότωσε αρκετούς Ιρανούς στρατιωτικούς διοικητές στη Δαμασκό της Συρίας. Αλλά ακόμη και αυτή η επίδειξη δύναμης είχε τηλεγραφηθεί αρκετά νωρίτερα, σχεδόν όλα τα όπλα καταρρίφθηκαν από το Ισραήλ και τους συμμάχους του και προκλήθηκε μικρή ζημιά.

Τώρα δεν είναι σαφές πόσο δυναμικά θα απαντήσει το Ιράν και αν θα βαθμολογήσει και πάλι την επίθεσή του για να αποφύγει την κλιμάκωση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρώην πράκτορας της CIA νάρκωνε και βίαζε γυναίκες - Καταδικάστηκε σε 30 χρόνια κάθειρξη

Πρώην πράκτορας της CIA, της κύριας υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, καταδικάστηκε χθες, Τετάρτη, σε κάθειρξη 30 ετών για τη νάρκωση και στη συνέχεια σεξουαλική κακοποίηση πολλών γυν...

Ισραήλ: Συνελήφθη επιχειρηματίας στρατολογημένος από το Ιράν που ήθελε να σκοτώσει τον Νετανιάχου

Στη σύλληψη ενός ισραηλινού πολίτη προχώρησαν τον περασμένο μήνα οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ με την κατηγορία ότι στρατολογήθηκε από το Ιράν για να σκοτώσει τον πρωθυπουργό Μπ...

Φόρτωση άρθρων...