Σε εξέλιξη είναι οι διαδικασίες για τον σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης της Βρετανίας από τον Κιρ Στάρμερ υπό τον οποίον οι Εργατικοί επανήλθαν στην εξουσία για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια.

Σύμφωνα με το BBC, τα πρώτα ονόματα έχουν αρχίσει να διαρρέουν με την Ρέιτσελ Ριβς να αναλαμβάνει υπουργός Οικονομικών. Θα είναι η πρώτη γυναίκα σε αυτό το χαρτοφυλάκιο για πρώτη φορά στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας.

Υπουργός Εξωτερικών φαίνεται πως αναλαμβάνει ο Ντέιβιντ Λάμι. Επίσης, ο Τζον Χίλι αναλαμβάνει, σύμφωνα με το BΒC, υπουργός Άμυνας, η Ιβέτ Κούπερ φαίνεται ότι γίνεται η επόμενη υπουργός Εσωτερικών και η Άντζελα Ρέινερ είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ακόμα, σύμφωνα με διαρροές από βρετανικά μέσα, ο Πατ ΜακΦάντεν, ένας από τους πιο πιστούς συνεργάτες του Στάρμερ, βασικός αρχιτέκτονας της εκστρατείας των Εργατικών και δεύτερος ανώτερος πολιτικός των Εργατικών που επισκέφτηκε τον νέο πρωθυπουργό, γεγονός που λέει πολλά για τον ρόλο που παίζει, ανέλαβε καγκελάριος του Δουκάτου του Λάνκαστερ.

Η Ρέιτσελ Ριβς
Ο Πατ ΜακΦάντεν
Ο Ντέιβιντ Λάμι
Η Αντζελα Ρέινερ