O Λευκός Οίκος άφησε να εννοεί σήμερα ότι το Κρεμλίνο ευθύνεται για τον θάνατο του αρχηγού της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος πιστεύεται ότι σκοτώθηκε σε ένα μυστηριώδες αεροπορικό δυστύχημα την περασμένη εβδομάδα.

«Ολοι γνωρίζουμε ότι το Κρεμλίνο έχει μακρά ιστορία στις δολοφονίες αντιπάλων», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

Mε αφορμή τον θάνατο του Πριγκόζιν, ο Τζο Μπάιντεν είχε δηλώσει «ελάχιστα συμβαίνουν στη Ρωσία χωρίς ο Πούτιν να δώσει την συγκατάθεση του».

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε προειδοποίησει μάλιστα προ μηνός τον Πριγκόζιν, να προσέχει μην τον δηλητηριάσουν. «Ο Θεός μόνο ξέρει τι θα κάνει. Δεν ξέρουμε πού βρίσκεται και ποια είναι η σχέση του με τον Πούτιν. Αν ήμουν στη θέση του θα πρόσεχα τι τρώω, θα κοιτούσα καλά το μενού». Παράλληλα προέβλεψε ότι κάποια στιγμή ο Πούτιν θα αποφασίσει ότι αυτός ο πόλεμος δεν είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας και θα σταματήσει να πολεμάει. «Εχει ήδη χάσει τον πόλεμο».

Υπενθυμίζεται ότι η κηδεία του Πριγκόζιν, τελέστηκε σε κλειστό κύκλο σήμερα, σε ένα κοιμητήριο στα περίχωρα της γενέτειράς του, Αγίας Πετρούπολης, απόντος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.