Συγκλονιστικά στοιχεία για τον Πολωνό οδηγό που βρέθηκε νεκρός μέσα στο φορτηγό που σκόρπισε τον θάνατο στο Βερολίνο, προκύπτουν από τη νεκροψία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο γενναίος άντρας που απήχθη από τον τζιχαντιστή ήταν ζωντανός μέχρι την τελευταία στιγμή και έδωσε λυσσαλέα μάχη για να αποτρέψει το μακελειό.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές, ο Lukasz Urban, όπως ήταν το όνομά του, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν ήρωας καθώς η προσπάθειά του να σταματήσει τον μακελάρη ίσως και να έσωσε πολλές ζωές.

Οπως εκτιμάται, αν ο δράστης ήταν ανενόχλητος, θα είχε παρασύρει στο θάνατο πολλούς περισσότερους, γιατί αυτός ήταν ο σκοπός του. Ο Πολωνός, παρ' ότι σοβαρά τραυματισμένος, προσπάθησε πολλές φορές να πάρει το τιμόνι από τα χέρια του τζιχαντιστή και να ανακτήσει τον έλεγχο του οχήματος.

Η κατάσταση που βρέθηκε το πτώμα του Πολωνού οδηγού μαρτυρά ότι πάλεψε με νύχια και με δόντια για να αποτρέψει το κακό. Μάλιστα ο τζιχαντιστής πρώτα τον μαχαίρωσε και στη συνέχεια τον πυροβόλησε!

Πληροφορίες που μεταδίδει η βρετανική Telegraph αναφέρουν πως ο άτυχος άντρας είχε μόνο ένα τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι, που τελικά του στοίχισε τη ζωή.

Ο άτυχος άνδρας έδωσε μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή καθώς όπως προκύπτει από τη νεκροψία, ξεψύχησε την ώρα που γινόταν η επίθεση στο Βερολίνο που στοίχισε τη ζωή συνολικά σε 12 ανθρώπους.

Η γερμανική κοινωνία έχει τεθεί σε επιφυλακή, αλλά και σε τροχιά πολιτικού αναβρασμού με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο μάτι του κυκλώνα επικρίσεων για την «ανοιχτή» προσφυγική της πολιτική, η αστυνομία αναγκάστηκε να απελευθερώσει τον πρώτο συλληφθέντα υπόπτο ως δράστη, έναν Πακιστανό πρόσφυγα.

Επί της ουσίας, αφού παραδέχτηκαν δημόσια ότι «κρατείται ο λάθος άνθρωπος», οι γερμανικές διωκτικές αρχές κυνηγούν τον οπλισμένο και πολύ επικίνδυνο τζιχαντιστή που σκότωσε 12 ανθρώπους.