Στην αγιοποίηση ενός 15χρονου παιδιού, του Carlo Acutis, που γεννήθηκε στο Λονδίνο και πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία μόλις 15 ετών αποφάσισε να προχωρήσει ο Πάπας Φραγκίσκος.

Η αιφνιδιαστική απόφαση του Πάπα να αγιοποιήσει ένα παιδί και να τον κάνει τον πρώτο millennial άγιο της Καθολικής Εκκλησίας έγινε δεκτή με πολύ θερμά σχόλια από τους πιστούς.

Ποιος ήταν ο Carlo Acutis

Ο Carlo Acutis ήταν ένα παιδί-θαύμα, παθιασμένος με τους υπολογιστές, τα ζώα και τα βιντεοπαχνίδια ο οποίος βοήθησε στη διάδοση της ρωμαιοκαθολικής διδασκαλίας, σύμφωνα με την Καθολική Εκκλησία, στο διαδίκτυο πριν από το θάνατό του το 2006.

Γεννήθηκε το 1991 στο Λονδίνο αλλά η οικογένειά του μετακόμισε λίγο αργότερα στο Μιλάνο. Εκεί παρακολουθούσε σχολαστικά τη λειτουργία τις Κυριακές στον Καθεδρικό της πόλης.

Λίγο μετά την πρώτη του Κοινωνία σε ηλικία 7 ετών, ο Κάρλο είπε στη μητέρα του: «Θέλω να είμαι πάντα ενωμένος με τον Ιησού: Αυτό είναι το σχέδιο ζωής μου».

Η μητέρα του είχε δηλώσει παλαιότερα στην εφημερίδα Corriere della Sera ότι από την ηλικία των τριών ετών ο γιος της ζητούσε να επισκεφθεί εκκλησίες και δώριζε το χαρτζιλίκι του σε φτωχούς ανθρώπους της πόλης.