Κυριακή
29 Σεπτεμβρίου 2024

Αυτές είναι οι έξυπνες δολοφονικές βόμβες που σκότωσαν τον Νασράλα (Videos)

Πλανήτης

Πάνω από 80 βόμβες που ονομάζονται «bunker-buster» χρησιμοποίησε ο ισραηλινός στρατός στην επίθεση στη Βηρυτό που σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα την Παρασκευή.

Οι βόμβες, που ζυγίζουν μεταξύ 900 και 1.800 κιλών, φέρεται να έχουν πουληθεί στο Ισραήλ από τις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί νομοθέτες υποστήριξαν το 2020 ότι ήταν απαραίτητες στο Ισραήλ για την πιθανή σύγκρουση με τη Χεζμπολάχ και το Ιράν.

Οι διατρητικές αυτές βόμβες φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν από το Ισραήλ σε επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας στα τέλη του 2023, σύμφωνα με ειδικούς του ΟΗΕ που λένε ότι το Ισραήλ έχει ρίξει περισσότερους από 25.000 τόνους εκρηκτικών.

Η χρήση των βομβών σε πυκνοκατοικημένες περιοχές είναι απαγορευμένη βάσει των Συμβάσεων της Γενεύης, λόγω του κινδύνου μαζικών απωλειών.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, κατήγγειλε ότι το Ισραήλ χρησιμοποίησε αμερικανικές διατρητικές βόμβες για την καταστροφή καταφυγίων, κατά την επίθεση της Παρασκευής στη Βηρυτό.

«Το ισραηλινό καθεστώς χρησιμοποίησε αρκετές διατρητικές βόμβες των 2.500 κιλών που του δώρισαν οι ΗΠΑ για να πλήξει κατοικημένες περιοχές στη Βηρυτό», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εφιαλτικό σενάριο: Μετά τον Νασράλα έρχεται και η χερσαία εισβολή στον Λίβανο

Εντείνονται οι φόβοι για περαιτέρω κλιμάκωση της πολεμικής κατάστασης στη Μέση Ανατολή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν την πιθανότητα μιας περιορισμένης χερσαίας εισβολής στο Λίβανο...

ΗΠΑ σε Ιράν μετά τις απειλές: Είμαστε αποφασισμένοι να αποτρέψουμε την επέκταση της σύγκρουσης

Άμεση ήταν η αντίδραση των ΗΠΑ μετά τα απειλητικά μηνύματα και τις προειδοποιήσεις του Ιράν που διεμήνυσε μετά τη δολοφονία του Χασάν Νασράλα ότι το Ισραήλ θα πληρώσει βαρυ τίμημα....

Φόρτωση άρθρων...