Τρίτη
01 Οκτωβρίου 2024

Ο ισραηλινός στρατός απέτρεψε το σχέδιο της Χεζμπολάχ «Κατάκτηση της Γαλιλαίας»

Πλανήτης

Έτοιμοι να εξαπολύσουν μια επίθεση σαν εκείνη της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ήταν οι μαχητές της Χεζμπολάχ πριν από την χερσαία εισβολή του Ισραήλ. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι η λιβανέζικη, τρομοκρατική οργάνωση χρησιμοποιούσε χωριά κοντά στα σύνορα για να σχεδιάσει μια νέα επίθεση με την ονομασία «Κατάκτηση της Γαλιλαίας».

Οι IDF πρόσθεσαν ότι δεν θα επέτρεπαν να συμβεί άλλη μια «εισβολή τύπου 7ης Οκτωβρίου» - σχεδόν ένα χρόνο μετά από τότε που η Χαμάς εισέβαλε στα σύνορα μεταξύ Γάζας και Ισραήλ, σφαγιάζοντας πάνω από 1.200 Ισραηλινούς και αιχμαλωτίζοντας εκατοντάδες άλλους.

«Η Χεζμπολάχ μετέτρεψε λιβανέζικα χωριά δίπλα σε ισραηλινά χωριά σε στρατιωτικές βάσεις ήδη για μια επίθεση στο Ισραήλ» είπε ο εκπρόσωπος των IDF, Ντάνιελ Χαγκάρι.

Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποιούν επιδρομές στο εσωτερικό του Λιβάνου εδώ και μήνες

Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποιούν επιδρομές στο εσωτερικό του νότιου Λιβάνου εδώ και μήνες, αποκαλύπτοντας σήραγγες της Χεζμπολάχ και κρύπτες όπλων κάτω από σπίτια και αποκαλύπτοντας σχέδια εισβολής της μαχητικής οργάνωσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε ότι οι λεπτομέρειες αποχαρακτηρίζονται για πρώτη φορά, λίγες ώρες αφότου το Ισραήλ ανακοίνωσε επίσημα χερσαία επιχείρηση κατά της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

Το σχέδιο «Κατάκτηση της Γαλιλαίας»

«Η Χεζμπολάχ είχε σχεδιάσει να εισβάλει στο Ισραήλ, να επιτεθεί σε ισραηλινές κοινότητες και να σφαγιάσει αθώους άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Το σχέδιο αυτό το ονόμασαν "Κατάκτηση της Γαλιλαίας"» εξήγησε.

«Δεν θα αφήσουμε να συμβεί ξανά η 7η Οκτωβρίου σε κανένα από τα σύνορά μας» τόνισε ο Χαγκάρι και πρόσθεσε ότι οι χερσαίες επιδρομές του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο θα στοχεύουν τα προπύργια της Χεζμπολάχ και δεν είναι πόλεμος κατά των αμάχων του Λιβάνου.

Ο εκπρόσωπος των IDF είπε: «Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να το κάνουμε μόνοι μας. Θέλω να το ξεκαθαρίσω. Ο πόλεμός μας είναι με τη Χεζμπολάχ, όχι με το λαό του Λιβάνου. Δεν θέλουμε να βλάψουμε τους αμάχους του Λιβάνου και λαμβάνουμε μέτρα για να το αποτρέψουμε αυτό».

Το Ισραήλ προειδοποίησε τους πολίτες του Λιβάνου να μην οδηγούν στην περιοχή λόγω των «έντονων μαχών» ενώ κάλεσε κατοίκους περιοχών της χώρας να απομακρυνθούν, καθώς είναι σε εξέλιξη η χερσαία επιχείρηση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ζητά την εκκένωση 30 περιοχών – Συνεχίζεται η εισβολή

Την εκκένωση 30 περιοχών του Λιβάνου ζητά ο ισραηλινός στρατός. Η στρατιωτική διοίκηση του Ισραήλ προέτρεψε τους κατοίκους να εκκενώσουν άμεσα τις περιοχές τους, σύμφωνα με δήλωση ...

Φόρτωση άρθρων...