Τετάρτη
16 Οκτωβρίου 2024

Οι ΗΠΑ απειλούν το Ισραήλ με εμπάργκο όπλων αν δεν λύσει την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα

Πλανήτης

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απείλησαν το Ισραήλ ότι θα επιβάλουν εμπάργκο όπλων στο εβραϊκό κράτος εάν δεν επιλύσει την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα N12.

Ο Λευκός Οίκος φέρεται να εξέφρασε βαθιά ανησυχία για την «επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα τις τελευταίες εβδομάδες» και ζήτησε να ληφθούν επείγοντα μέτρα εντός του επόμενου μήνα για να αντιστραφεί αυτή η τάση.

Ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων, Ρον Ντερμέρ και ο υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκαλάντ, έλαβαν επιστολή από την Κυβέρνηση Μπάιντεν στην οποία περιγράφονται οι αμερικανικές θέσεις για τη Γάζα, ανέφερε το N12.

Η επιστολή φέρεται να καλεί το Ισραήλ να τηρήσει τη δέσμευσή του τον Μάρτιο του 2024 «να επιτρέψει και να μην εμποδίσει τη μεταφορά αμερικανικής ανθρωπιστικής βοήθειας ή βοήθειας που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση στη Γάζα».

Το State Department θα «διενεργούσε έλεγχο σύμφωνα με τον νόμο περί βοήθειας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιατί συνιστά ασύμμετρη απειλή για τη Μεσόγειο και τις αγορές το γενικό ξεκαθάρισμα στη Μέση Ανατολή

Το "γκρέμισμα" του αντιαεροπορικού "θόλου" του Ισραήλ από ένα drone που εκτόξευσε η Χεσμπολάχ κατά επίλεκτης μονάδας του IDF, φαίνεται ότι αποτελεί τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτή...

Φόρτωση άρθρων...