Σαββάτο
05 Οκτωβρίου 2024

Οι καύσωνες στην Ευρώπη γίνονται όλο και πιο επικίνδυνοι

Πλανήτης

Τα καυτά καλοκαίρια στην Ευρώπη λόγω της Κλιματικής Αλλαγής είναι μια πραγματικότητα που πολλοί τουρίστες συνειδητοποιούν. Το ενδιαφέρον για την επίσκεψη σε πιο ζεστές μεσογειακές χώρες μειώθηκε το 2023 εν μέσω καυσώνων ρεκόρ και πυρκαγιών, με τους πιο εύκρατους προορισμούς να γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, λένε οι ειδικοί.

Οι πρόσφατοι θάνατοι και εξαφανίσεις λόγω καύσωνα στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου του Βρετανού τηλεπερσόνα Michael Mosley, έχουν τη δυνατότητα να τροφοδοτήσουν περαιτέρω αυτή τη στροφή προς το βορρά, καθώς τα περιστατικά ακραίας ζέστης επηρεάζουν τις αποφάσεις για διακοπές.

Ο βαθμός στον οποίο η ταξιδιωτική βιομηχανία και οι τουρίστες μπορούν να προσαρμοστούν στην αυξανόμενη παλίρροια των κλιματικών επιπτώσεων γίνεται όλο και μεγαλύτερο ζήτημα για τις χώρες της νότιας Ευρώπης, πολλές από τις οποίες βασίζονται στον τουρισμό για να ενισχύσουν τις οικονομίες τους.

Οι πρόσφατες υψηλές θερμοκρασίες έφεραν την κλιματική κρίση στο επίκεντρο της προσοχής ορισμένων Ευρωπαίων παραθεριστών.

«Η κλιματική κρίση που φοβόμασταν ότι θα συμβεί σε 10 ή 15 χρόνια είναι ήδη εδώ σε ορισμένα μέρη του κόσμου. Αυτό είναι το τρομακτικό», δήλωσε στο CNN ο Roo Clark, 28 ετών, από το Σάφολκ της ανατολικής Αγγλίας, ο οποίος διαμένει αυτή τη στιγμή με τη φίλη του στο ελληνικό νησί της Σκύρου.

«Πριν από πέντε χρόνια, εγώ και οι φίλοι μου δεν θα μιλούσαμε καν γι’ αυτό την Κλιματική Αλλαγή, ενώ τώρα είναι μια συζήτηση που γίνεται περισσότερο».

Οι Αρχές στην Ελλάδα έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει τους τουρίστες να μην υποτιμούν την έντονη ζέστη, ιδίως κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι θερμοκρασίες στην Ελλάδα προβλέπεται να κυμανθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες, μερικούς βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο του καλοκαιριού, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους του CNN, εκτός από μία με δύο ημέρες που προβλέπεται βροχή, η οποία θα κρατήσει τη θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 200 νεκροί από τον τυφώνα Ελέν

Τον θάνατο τουλάχιστον 201 ανθρώπων στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες έχει προκαλέσει ο τυφώνας Ελέν, σύμφωνα με απολογισμό που συνέταξε το Γαλλικό Πρακτορείο με βάση τις δηλ...

IDF: Νεκροί 2 Ισραηλινοί στρατιώτες από επίθεση με drones που εκτοξεύτηκαν από το Ιράκ

Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 24 ακόμη τραυματίστηκαν από επίθεση με ιρακινό drone σε στρατιωτική βάση στα Υψίπεδα του Γκολάν. Σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμ...

Χαμενεΐ: Τα μουσουλμανικά έθνη να ετοιμαστούν για αντίσταση, αν χρειαστεί θα χτυπήσουμε ξανά το Ισραήλ

Μήνυμα συσπείρωσης ενάντια στον κοινό εχθρό το Ισραήλ έστειλε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ στην στην ομιλία του μετά την προσευχή της Παρασκευής (4.10.24) στην Τεχεράνη. «Το Ιράν δεν...

Φόρτωση άρθρων...