Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Οι τουρίστες που διασχίζουν το Σινικό Τείχος μπορούν να... παραγγέλνουν φαγητό -Θα τους παραδίδεται με... drone

Πλανήτης

Οι πεινασμένοι τουρίστες που κάνουν πεζοπορία στο Σινικό Τείχος της Κίνας μπορούν τώρα να παραλαμβάνουν το γεύμα τους, από τον... αέρα.

Ο κινεζικός γίγαντας διανομής τροφίμων Meituan λέει ότι η νέα υπηρεσία drone, που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, θα μεταφέρει φαγητό, ποτά και άλλα αγαθά, όπως ιατρικές προμήθειες, στους πελάτες σε ένα απομακρυσμένο τμήμα του αρχαίου μνημείου στα περίχωρα του Πεκίνου.

Πρόκειται για την πρώτη υπηρεσία drone της πρωτεύουσας, η οποία προστίθεται σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη επιχείρηση παράδοσης με drone σε ολόκληρη την Κίνα, η οποία είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής και εξαγωγέας μη στρατιωτικών καταναλωτικών drone στον κόσμο. Ο κλάδος έχει φέρει ευκολία στους ανθρώπους που ζουν τόσο στις πόλεις όσο και στις δυσπρόσιτες αγροτικές περιοχές.

Η διαδρομή του Σινικού Τείχους με drone εκτείνεται από την οροφή ενός κοντινού ξενοδοχείου σε ένα παρατηρητήριο στη νότια προέκταση του Μπανταλίνγκ, το πιο δημοφιλές τμήμα των τεράστιων οχυρώσεων που διασχίζουν τη βόρεια Κίνα.

Η επέκταση, που άνοιξε πέρυσι, η οποία έχει διατηρήσει την ερειπωμένη κατάσταση των προμαχώνων του τείχους, αντιμετωπίζει συνήθως καύσωνα το καλοκαίρι και δεν διαθέτει εμπορικές εγκαταστάσεις.

news

Πώς λειτουργεί η υπηρεσία των drones
Σε αυτό το σημείο μπορούν να βοηθήσουν τα drones, σύμφωνα με τον Yan Yan, διευθυντή δημοσίων σχέσεων της επιχείρησης drone της Meituan.

«Μέσω των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, μπορούμε να κάνουμε διαδρομές που διαρκούν 50 λεπτά με τα πόδια σε πέντε λεπτά και να παραδώσουμε είδη ανακούφισης από τη ζέστη και προμήθειες έκτακτης ανάγκης στους επισκέπτες», δήλωσε στο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Τα drones μπορούν να πετάξουν σε μέτριο άνεμο και βροχή και να μεταφέρουν έως και 2,3 κιλά ανά ταξίδι, σύμφωνα με τη Meituan.

Η σχετική διαδρομή μπορεί να παρέχει στους τουρίστες που βρίσκονται κοντά στο σημείο παράδοσης υπηρεσίες παράδοσης αγαθών για την πρόληψη της θερμοπληξίας, την ψύξη, τη διάσωση έκτακτης ανάγκης και άλλους σκοπούς / Φωτογραφία: Huang Liang/Beijing Youth Daily/VCG via Getty Images
Το τέλος παράδοσης με drone είναι μόλις 4 γιουάν (56 λεπτά), το ίδιο με τις κανονικές παραδόσεις της Meituan, ανέφερε η κρατική εφημερίδα Beijing Youth Daily. Η υπηρεσία θα δέχεται παραγγελίες από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ., μετά την οποία τα drones θα αναλάβουν να μεταφέρουν σκουπίδια σε σταθμούς ανακύκλωσης, ανέφερε το δημοσίευμα.

Αλλά τα drones εξακολουθούν να χρειάζονται ανθρώπινη βοήθεια. Μόλις παραληφθεί μια παραγγελία, ένας εργαζόμενος της Meituan θα την παραλάβει από ένα κοντινό κατάστημα και θα τη μεταφέρει στην ταράτσα του ξενοδοχείου, όπου θα ζυγιστεί και θα συσκευαστεί. Στη συνέχεια, ένας χειριστής συνδέει το πακέτο στο drone, το οποίο θα πετάξει με αυτόματο πιλότο προς το παρατηρητήριο, όπου ένας άλλος εργαζόμενος περιμένει να το παραλάβει.

Οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν στη συνέχεια να παραλάβουν το πακέτο τους από τον εργαζόμενο στο παρατηρητήριο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...