Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Ομπάμα: Στο «τέλος της ουράς» των εμπορικών σχέσεων πλέον η Βρετανία

Πλανήτης

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα επιμένει στη δήλωσή του ότι η Βρετανία θα μετακινηθεί στο τέλος της ουράς όσον αφορά τις εμπορικές συμφωνίες που διαπραγματεύονται η Ουάσινγκτον με την Ευρωπαϊκή Ένωση αν εγκαταλείψει την ΕΕ, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

«Προφανώς, ο πρόεδρος επιμένει σε αυτό που είπε και δεν έχω καμιά νεότερη ενημέρωση για τη θέση μας», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Έρικ Σουλτς.

Ο Ομπάμα είχε προτρέψει τη Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Λονδίνο τον Απρίλιο και είχε προειδοποιήσει ότι μια συμφωνία για το εμπόριο ανάμεσα στα δύο κράτη δεν θα συναφθεί σύντομα σε περίπτωση που το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρούσε από την Ένωση.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος σε ξεχωριστές τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον Κάμερον και τη Μέρκελ διαβεβαίωσε ότι η ειδική σχέση των ΗΠΑ με τη Βρετανία και η συμμετοχή της Βρετανίας στο NATO παραμένουν ζωτικής σημασίας ακρογωνιαίοι λίθοι της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.

Ο Ομπάμα και η Μέρκελ εξέφρασαν αμφότεροι τη λύπη τους για την απόφαση των Βρετανών αλλά σημείωσαν πως θα σεβαστούν την ψήφο του βρετανικού λαού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λίβανος: Τι δείχνει το εντυπωσιακό εξ αποστάσεως χτύπημα του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ

Αυτό που συνέβη στον Λίβανο με την έκρηξη χιλιάδων βομβητών και ασυρμάτων στα χέρια και στις... τσέπες μελών της Χεζμπολάχ, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο και σίγουρα δεν μπορεί να ...

Μυστήριο με τους ασυρμάτους που ανατινάχθηκαν στον Λίβανο: Δεν παράγονται «εδώ και 10 χρόνια»

Η χθεσινή ήταν η πιο θανατηφόρα ημέρα στο Λίβανο από τότε που ξεκίνησε ένας νέος γύρος συγκρούσεων μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ πριν από σχεδόν ένα χρόνο, υποκινούμενος από ...

Πρώην πράκτορας της CIA νάρκωνε και βίαζε γυναίκες - Καταδικάστηκε σε 30 χρόνια κάθειρξη

Πρώην πράκτορας της CIA, της κύριας υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, καταδικάστηκε χθες, Τετάρτη, σε κάθειρξη 30 ετών για τη νάρκωση και στη συνέχεια σεξουαλική κακοποίηση πολλών γυν...

Φόρτωση άρθρων...