Σαββάτο
26 Οκτωβρίου 2024

Ουκρανία: Δάνειο ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την G7

Πλανήτης

Σε συμφωνία κατέληξαν οι ηγέτες της G7 για τους όρους της χορήγησης δανείου ύψους περίπου 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία.

Το πακέτο χρηματοοικονομικής βοήθειας θα εξυπηρετηθεί και θα αποπληρωθεί από τα έκτακτα έσοδα των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, αναφέρεται στην ανακοίνωση της G7.

Νωρίτερα, δύο νεκροί και 10 τραυματίες ήταν ο απολογισμός ρωσικής πυραυλικής επίθεσης στην πόλη Ντνίπρο της ανατολικής Ουκρανίας, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον περιφερειάρχη Σερχίι Λισάκ.

Συγκεκριμένα, κατά την πυραυλική επίθεση, που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, καταστράφηκε ένα διώροφο κτίριο κατοικιών και σωστικά συνεργεία αναζητούν εγκλωβισμένους στα ερείπια. Ζημιές υπέστησαν άλλα τέσσερα κτίρια σε κοντινή απόσταση.

Δύο γυναίκες βρήκαν τον θάνατο, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Λισάκ, ο οποίος συμπλήρωσε πως δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους ένας 17χρονος και ένα κοριτσάκι 8 ετών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

BBC: Αγωνία στους Δημοκρατικούς για τις επιδόσεις Χάρις - Ο Τραμπ κερδίζει έδαφος

Λιγότερο από δύο εβδομάδες απομένουν για τις Προεδρικές Εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δύο μήνες μετά τη ανάληψη από την Κάμαλα Χάρις του χρίσματος των Δημοκρατικών για την υποψη...

Μπαράζ επιθέσεων του Ισραήλ κατά του Ιράν - Σε τρία κύματα οι αεροπορικές επιδρομές

Κύμα επιθέσεων κατά του Ιράν πραγματοποίησε το Ισραήλ. Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου την Τεχεράνη και την πόλη Καράτζ, στα δυτικά της πρωτεύουσα...

Φόρτωση άρθρων...