Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Ουκρανία: Ρωσικό πλήγμα σε ξενοδοχείο, δύο δημοσιογράφοι τραυματίες και ένας τρίτος αγνοείται

Πλανήτης

Και τα τρία θύματα είναι δημοσιογράφοι, υπήκοοι της Ουκρανίας, των ΗΠΑ και της Βρετανίας, πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει σχετικά με το ποιοι τραυματίστηκαν και ποιος αγνοείται.

Η επίθεση από την οποία υπέστη ζημιές το ξενοδοχείο και γειτονικό κτίριο έγινε "μέσα στη νύχτα", συνέχισε ο Φιλάσκιν. "Στο σημείο εργάζονται αστυνομικές δυνάμεις και διασώστες. Απομακρύνονται τα συντρίμμια και βρίσκονται σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις διάσωσης", πρόσθεσε.

Το Κραματόρσκ, η τελευταία μεγάλη πόλη του Ντονμπάς που εξακολουθεί να είναι υπό ουκρανικό έλεγχο, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων δυτικά της γραμμής του μετώπου.

Μετά την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, η πόλη αυτή που είχε περίπου 150.000 κατοίκους πριν από τον πόλεμο έχει δεχθεί επανειλημμένως επιθέσεις από τις ρωσικές δυνάμεις.

Τον Απρίλιο του 2022, ο σιδηροδρομικός σταθμός του Κραματόρσκ αποτέλεσε στόχο βομβαρδισμού, στον οποίο έχασαν τη ζωή τους πάνω από 60 άνθρωποι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρώην πράκτορας της CIA νάρκωνε και βίαζε γυναίκες - Καταδικάστηκε σε 30 χρόνια κάθειρξη

Πρώην πράκτορας της CIA, της κύριας υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, καταδικάστηκε χθες, Τετάρτη, σε κάθειρξη 30 ετών για τη νάρκωση και στη συνέχεια σεξουαλική κακοποίηση πολλών γυν...

Μυστήριο με τους ασυρμάτους που ανατινάχθηκαν στον Λίβανο: Δεν παράγονται «εδώ και 10 χρόνια»

Η χθεσινή ήταν η πιο θανατηφόρα ημέρα στο Λίβανο από τότε που ξεκίνησε ένας νέος γύρος συγκρούσεων μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ πριν από σχεδόν ένα χρόνο, υποκινούμενος από ...

Φόρτωση άρθρων...