Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Λουτρό αίματος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 49 νεκροί και 219 τραυματίες από ρωσικό χτύπημα στην Πολτάβα

Πλανήτης

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στην Πολτάβα της Ουκρανίας το μεσημέρι της Τρίτης (3.9.24). Κατά την επίθεση τουλάχιστον 47 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 206 τραυματίστηκαν. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε βαλλιστικούς πυραύλους σε εξαώροφο κτίριο, στο οποίο στεγαζόταν το Ινστιτούτο Τηλεπικοινωνιών και Τεχνολογιών Πληροφορικής στην Πολτάβα, στην ανατολική Ουκρανία. Το κτίριο που χτυπήθηκε βρίσκεται κοντά σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, το κτίριο αποτελούσε κέντρο εκπαίδευσης των ουκρανικών δυνάμεων.

Ο Ζελένσκι είπε σε βίντεο ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν την πόλη με δύο βαλλιστικούς πυραύλους, προκαλώντας ζημιά σε κτίριο του Ινστιτούτου Επικοινωνιών.

«Λάβαμε προκαταρκτικές αναφορές σχετικά με τη ρωσική επίθεση στην Πολτάβα. Σύμφωνα με τις προς το παρόν διαθέσιμες πληροφορίες, δύο βαλλιστικοί πύραυλοι χτύπησαν στο έδαφος ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος και ενός κοντινού νοσοκομείου. Ένα από τα κτίρια του Ινστιτούτου Επικοινωνιών καταστράφηκε εν μέρει. Άνθρωποι θάφτηκαν κάτω από τα συντρίμμια. Πολλοί διασώθηκαν. Περισσότεροι από 180 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Δυστυχώς, υπάρχουν προς το παρόν 41 νεκροί. Τα συλλυπητήριά μου σε όλους τους συγγενείς και τους φίλους», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρώην πράκτορας της CIA νάρκωνε και βίαζε γυναίκες - Καταδικάστηκε σε 30 χρόνια κάθειρξη

Πρώην πράκτορας της CIA, της κύριας υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, καταδικάστηκε χθες, Τετάρτη, σε κάθειρξη 30 ετών για τη νάρκωση και στη συνέχεια σεξουαλική κακοποίηση πολλών γυν...

Πάνω από 39 εκατομμύρια θάνατοι παγκοσμίως έως το 2050 από λοιμώξεις ανθεκτικές στα αντιβιοτικά

Οι θάνατοι από μικροβιακή αντοχή θα αυξάνονται σταθερά τις επόμενες δεκαετίες. Η αύξηση αυτή αναμένεται να είναι σχεδόν 70% έως το 2050 σε σύγκριση με το 2022. Σύμφωνα με έρευνα...

Φόρτωση άρθρων...