Κυριακή
22 Σεπτεμβρίου 2024

Ουκρανία: Υποστηρίζει πως ελέγχει 100 οικισμούς στην περιφέρεια του Κουρσκ

«Μέχρι σήμερα, έχουμε πάρει τον έλεγχο 1.294 τετραγωνικών χιλιομέτρων εδάφους και 100 οικισμών», δήλωσε ο Ολεσκάντρ Σίρσκιι στη διάρκεια ενός φόρουμ στο Κίεβο.

Πλανήτης

Η Ουκρανία ελέγχει 100 οικισμούς και έκταση 1.294 τ.χ. στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, όπου από την αρχή της επίθεσής της, έχει συλλάβει 594 στρατιώτες του εχθρού, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

«Μέχρι σήμερα, έχουμε πάρει τον έλεγχο 1.294 τετραγωνικών χιλιομέτρων εδάφους και 100 οικισμών», δήλωσε ο Ολεσκάντρ Σίρσκιι στη διάρκεια ενός φόρουμ στο Κίεβο. «Πεντακόσια ενενήντα τέσσερα μέλη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων έχουν αιχμαλωτισθεί στη ζώνη αυτή», πρόσθεσε.

Ο Ζελένσκι αρνείται πως η επιχείρηση στο Κουρσκ εκτροχίασε ενδεχόμενες συνομιλίες για την ενέργεια
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι διέψευσε πληροφορία των μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με την οποία η επιδρομή της Ουκρανίας στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ εκτροχίασε συνομιλίες στο Κατάρ που είχαν στόχο να σταματήσουν οι ρωσικές επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές.

Η Washington Post είχε αναφέρει νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η Ουκρανία και η Ρωσία ήταν έτοιμες να στείλουν αυτό το μήνα αντιπροσωπείες στο Κατάρ για να διαπραγματευθούν μια συμφωνία ορόσημο με στόχο να σταματήσουν τα πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές και στις δύο εμπόλεμες πλευρές.

Σχέδιο τερματισμού του πολέμου έχει ο Ζελένσκι
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα παρουσιάσει σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία στους Τζο Μπάιντεν, Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ.

Εκτός από την εισβολή στην περιφέρεια Κούρσκ της Ρωσίας, το σχέδιο, όπως είπε ο Ουκρανός ηγέτης σε συνέντευξη τύπου στο Κίεβο, περιλαμβάνει περισσότερα βήματα στο διπλωματικό και οικονομικό μέτωπο. Είπε επίσης ότι θα παρουσιάσει το σχέδιο στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε επίσης ότι ο πόλεμος με την Ρωσία θα τελειώσει τελικά μέσω διαλόγου, αλλά το Κίεβο πρέπει να είναι σε ισχυρή θέση, σε μια σύνοδο κορυφής που ελπίζει να πραγματοποιηθεί αυτό το έτος, για να προωθήσει το δικό του όραμα για την ειρήνη.

Δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου ουκρανικής κατασκευής
Ο Ουκρανός πρόεδρος ανακοίνωσε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ότι η Ουκρανία πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμή ενός δικής της κατασκευής βαλλιστικού πύραυλου.

Επικοινωνία Μόντι - Πούτιν: Έκκληση για επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία σύντομα

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι υποστηρίζει μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία σύντομα, δήλωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν έπειτα από μια επίσκεψη στην Ουκρανία.

Η επίσκεψη του Μόντι στο Κίεβο την περασμένη εβδομάδα, η πρώτη επίσκεψη Ινδού πρωθυπουργού στη σύγχρονη ιστορία της Ουκρανίας, πραγματοποιήθηκε σε ένα κρίσιμο σημείο του πολέμου που εξαπέλυσε τον Φεβρουάριο του 2022 η Μόσχα, σημαντικός προμηθευτής όπλων στη Ινδία από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των χωρών τους, είπε ο Μόντι, αν και το Κρεμλίνο δεν έδωσε λεπτομέρειες, λέγοντας μόνο ότι είχαν τηλεφωνική συνδιάλεξη.

«Επανέλαβα τη σταθερή δέσμευση της Ινδίας στην υποστήριξη μιας μόνιμης και ειρηνικής επίλυσης της σύγκρουσης σύντομα», έγραψε ο Μόντι σε ανάρτηση στο X, αναφερόμενος στη συνομιλία τους.

Η επίσκεψη του Μόντι στην Ουκρανία ακολούθησε εκείνην τον Ιούλιο στη Ρωσία, κατά την οποία αγκάλιασε τον Πούτιν την ίδια ημέρα ενός φονικού ρωσικού πυραυλικού πλήγματος σε παιδιατρικό νοσοκομείο.

Η επίσκεψη εκείνη είχε εξοργίσει την Ουκρανία και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε πει πως ήγειρε ανησυχίες με την Ινδία σχετικά με τις σχέσεις με τη Ρωσία.

Τα τελευταία χρόνια, η Ουάσινγκτον έχει προσπαθήσει να προσεγγίσει το Νέο Δελχί ως έναν τρόπο να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη περιφερειακή επιρροή της Κίνας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως είπε στον Μόντι ότι θα υποστηρίξει τη φιλοξενία από την Ινδία μιας δεύτερης συνόδου κορυφής καθώς το Κίεβο ελπίζει να βρει οικοδεσπότη μεταξύ χωρών στον "παγκόσμιο νότο".

Όμως ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ απέκλεισε τη διεξαγωγή συνομιλιών μετά την έναρξη της ουκρανικής επίθεσης στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ στις 6 Αυγούστου.

Η Ινδία, που έχει παραδοσιακά στενές οικονομικές και αμυντικές σχέσεις με τη Μόσχα, έχει αποφύγει να καταδικάσει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ αυξάνει τις αγορές ρωσικού πετρελαίου σε επίπεδα-ρεκόρ, δικαιολογώντας την κίνηση αυτή στη βάση του εθνικού συμφέροντος.

Η Ουκρανία έχει ζητήσει από το Νέο Δελχί να τη βοηθήσει να ανοικοδομήσει την οικονομία της, προσκαλώντας επενδύσεις από ινδικές επιχειρήσεις σε μια σύνοδο επιχειρήσεων στην Ινδία.

Χθες, Δευτέρα, ο Μόντι μίλησε επίσης με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σχετικά με την επίσκεψή του στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αναχώρησε για Νέα Υόρκη ο Ερντογάν: Θα ζητήσει αναγνώριση των Κατεχόμενων της Κύπρου υποστηρίζουν τουρκικά ΜΜΕ

Για τη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει στην 79η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ αναχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στη Σύνοδο του ΟΗΕ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Σε δηλώσε...

IDF: Αυτοί είναι οι διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν στο χτύπημα της Βηρυτού

Οι IDF έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματα και τις φωτογραφίες των διοικητών της Χεζμπολάχ που «εξουδετερώθηκαν» από την πυραυλική επίθεση στη Βηρυτό, μαζί με τον νούμερο 2 της οργά...

Φόρτωση άρθρων...